Magyar Krónika
Ez a kérdés, válasszatok
magyar krónika  2018. 03. 13. aktuálisSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Hódmezővásárhelyen az a kérdés, hogy ki vezesse a várost a következő évben. Az ilyen időközi önkormányzati választások, még városi szinten sem szokták felkavarni a közvéleményt, s csendes érdektelenségben lezajlik a szavazás
Most azonban az ellenzék egyfajta főpróbának szánja a vasárnapi voksolást. Ők maguk nem álltak ki a pástra, behúzódtak egy független mögé. Ehhez joguk van, de nem egészen jó ötlet. Ha Márki-Zay Péter valóban független, akkor a főpróba nem lehet az áprilisi választás előfutára. Viszont elhangzott az ellenzéki szlogen: ha Hódmezővásárhelyen meg lehet verni a Fideszt, akkor áprilisban is legyőzhető. Ezzel ők maguk vonták kétségbe a jelölt függetlenségét. Ami persze maga a jelölt is megtett, amikor – hangsúlyozott keresztény voltával nehezen összhangba hozhatón – arról beszélt, hogy mi mindenre lehet a lámpaoszlopokat plakátok kihelyezésén túl felhasználni.
Márki-Zay Péter
Fotó: Huszti István / Index
A friss hírek arra utalnak, hogy az akasztásra való nem túl burkolt célzás nem egy rosszkedvű pillanatban kicsúszott hibás mondat volt. Bejelentkezett ugyanis egy csapat budapesti aktivista, köztük durvaságukról és agresszivitásukról ismert figurák, hogy ők választási megfigyelők lesznek ezen a választáson.

Miért gond ez? Egyrészt elvárható valakitől, aki egy Hódmezővásárhely méretű város irányítására vállalkozik, hogy legyen szavazókörönként egy megbízható embere, aki ellátja a választási megfigyelői feladatot. Ami fontos, a választás tisztaságát garantáló tevékenység.

Ha ehhez idegenlégiósokra van szükség, az bizony hallatlan gyengeségre utal. Másrészt nem alaptalan az a gyanú, hogy ezek a falfirkáláshoz, miegymáshoz szokott aktivisták nem a választás szabályszerűségét, a szavazatszámlálás tisztaságát akarják ellenőrizni, hanem zavarkeltési célból érkeznek.

Ennek viszont ismét inkább csak hátulütője van. Hódmezővásárhelyen nem lesznek népszerűek, s ha már napközben megindulnak a botrányokozások, akkor épp a kedves jelöltjük kárára formálják a közhangulatot. De ettől függetlenül az egésznek semmi értelme. Áprilisban nem jut minden szavazókörbe ilyenfajta zavarkeltő: nincsenek ehhez elegen. Ráadásul a februári zavarkeltés áprilisi szavazatvesztést is okozhat.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212