Magyar Krónika
Ismét  a Brexit a fő téma
magyar krónika  2019. 04. 01. aktuálisSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Ismét csak a Brexit a fő téma, s ismét csak a zűrzavar, amiről be lehet számolni. Egyre több elemzés pedig azt számolja, hogy mi lesz az ára az Egyesült Királyság távozásának. Akárhány kalkulációt látok, mindegyik azt mutatja ki, hogy a kilépésnek csak vesztesei vannak, s valamennyit mindenki veszít.
Nyertes az egyik elemző csak Kínában és az Egyesül Államokban vélt felfedezni.

Míg a londoni képviselők egymást tépik a Brexit mikéntjéről, illetve most majd a héten a hosszabbítás hogyanjáról, az emberek az utcán a maradás mellett tüntetnek. Tudjuk, hogy a tőke maradás párti, a sokat emlegetett spekuláns úr is. Későn ébredtek, nem vették komolyan a Brexit párti politikusokat. Egymásköz szólva nem is nagyon lehetett: mániákus fantaszta benyomást keltettek, legalábbis az Európai Parlamentben ügyködő figuráik. Mintha csak a balhé kedvéért nyomultak volna, s megnyervén a népszavazást az elnökük ki is lépett saját, mondhatni győztes pártjából.

Az egész európai politikai elit alkalmatlanságát mutatják ezek az idők. Az Egyesült Királyságban az unióból való kilépés, az unióban a bevándorlás akadt meg ennek az un. elitnek a torkán. Mi sülhet ebből ki? A választók valami újra várnak, s ha a friss szeleket vélik fújni, odaállnak. Így győzött Macron, s hasonló most a szlovákiai elnök választás: egy alig ismert csillag robban be a szlovák politikába, ha nem is a legfontosabb posztra. Hogy áll-e valaki az új sztárok mögött, bábfigurák-e vagy igaz reményt hozó hajnalcsillagok, azt lehet találgatni.

Mintha kísérleti terep lenne a politikai élet, azzal az aprócska bajjal, hogy a kísérleti nyulak élő, érző emberek.

Nem szoktál hozzá, kedves Mária, hogy ilyen negatív hangulatot árasztó levelet kapsz. Most sem fogsz csalódni, mert csak ide sikeredik egy pozitív fordulat. Mert, ha szétnézek ezen a hatalmas európai színpadon, Arany Jánossal mondom: egy, csak egy legény van talpon a vidéken, s szerencsénkre épp a magyar miniszterelnök. Bízzunk hát benne, s cáfoljuk meg a közvélemény-kutatókat, akik 13 mandátumot jósolnak a kormánypártoknak májusra. Legyen inkább 14. Erősíteni kell. Igaz, hogy a baloldal azt reméli, hogy ők szerzik meg a többséget, s 11-re szorítják le a kormányoldalt, de erre ma nem látszik esély. Persze a 14 is túl van a realitásokon, de nincs a lehetetlen tartományban. Miért lenne jó egy ilyen talán túl fényes győzelem? Aki egyedül van talpon, annak erős támaszt kell adni, s ezt most a magyar választók 13-14 mandátummal megadhatják.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212