A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Látogatás a Hungária Klubban

Magyar Krónika, május 17.
Montreal
Mailáth Mária

A napokban a Hungária Klubban jártunk, hogy gratuláljunk az újonnan megválasztott vezetõségnek mindenekelõtt Keresztes Imre elnöknek. Az elmúlt négy év a Klub életében sok változást hozott. Oly gyorsan eltelt ez az idõ, hogy a kívülálló nem is érzékelte az idõ múlását, mialatt a Klub szépen egyenletesen fejlõdött, olyan hangulatot alakított ki amiben mindenki jól érzi magát, szívesen ellátogatnak a magyarok a Hungáriában egy-egy délutáni kikapcsolódásra, baráti beszélgetésre, vagy a havonta rendszeresített zenés táncos estékre. Mindez a változás azt a vezetõ gárdát dicséri, amely megalapozta és megerõsítette a Klub anyagi bázisát, így mind a vezetõknek, mind a tagoknak gondtalannak mondható jelenlegi élete. Az választásról ugyan hírt adtunk, de csak most adódott alkalom beszélgetni az elnökkel.

Elõször is gratulálunk az újraválasztáshoz, mindannak a sok és szép eredménynek az alapján, amit ma itt láthattunk, tapasztalhattunk.

- Hogy gondol vissza röviden erre a négy évre?

- Ha az elmúlt négy évrõl kell nyugtát adni, amirõl legszívesebben beszélek az az, hogy a tagok bizalmát megnyertük, visszaszereztük a Klub jó hírnevét, és olyan helyet biztosítunk ezzel a montreáli magyarságnak, ahova szívesen eljönnek, otthon érzik magukat és barátok között vannak. Az elmúlt évek alatt kialakult az a gyakorlat, hogy a Klubba hivatalos nyitvatartási idõn kívül is lehetõsége van egy-egy magyar szervezetnek, csoportnak rendezvényét, összejövetelét megtartani. Ilyen a fialatok csoportja, akik már rendszeresen járnak ide, ugyanúgy mint a többi magyar rendezvény szívesen veszi igénybe összejövetelük helyéül a Klubot. Azonkívül nagy öröm volt számomra, hogy én lehettem a Klub elnöke, amikor Klubunk fennállásának 75. éves évfordulóját ünnepeltük . Nagy idõ ez, és szép múltra néz vissza. Egyike a legrégebbi magyar alapítványnak Montreálban, és nagyon büszke vagyok, hogy ennek a társadalmi központnak lehetek a vezetõje.

- A kérdés magától adódik, mik a tervek a jövõre?

- Célunk mindenekelõtt, hogy a Klub mindenkié legyen, mindenki második otthonának tekintse, baráti találkozóhely legyen, ahol minden montreáli magyar megtalálja a szórakozását. Szeretnénk fokozatosan a nyitva tartást növelni, azt szeretnénk, hogy a Klub mindig nyitva lehessen, hogy akik most talán csak a vásárlóközpontokban tudnak leülni beszélgetni, idejöhessenek a nap minden órájában, és ez legyen a hely, ahol majd eltöltik idejüket. Persze nem mennek a dolgok olyan gyorsan és könnyen, mindennek ki kell várni az idejét, de én bízom abban, hogy még az én elnökségem ideje alatt ezt a tervünket is megvalósíthatjuk. Persze tovább folytatjuk a már oly közkedveltté vált zenés szombatokat, és a kulturális programok számát szeretnénk növelni, legalább heti egy-egy programmal. Ami lehet, egy jó magyar film vetítés, vagy egy elõadás, vagy akármilyen szórakozást nyújtó program, amit majd a tagok megkérdezése után alkalmunk lesz megszervezni. De addig is kérem a magyarságot, támogassanak bennünket, legyenek hozzánk bizalommal, mert tudniuk kell, hogy a Hungária kapui mindenki elõtt nyitva állnak, és várja vendégeit.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak |®© 2004 Magyar Krónika Rt