A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
A Hungaro Relacio jövője

Magyar Krónika, június 29.
Montreál
 

A Hungaro Relacio - Montreáli Magyar Fiatalok Köre - megalakulása óta azon dolgozik, hogy összefogja a város magyar származású fiatalságát, mindazokat akik az elmúlt években érkeztek Magyarországról és a szomszédos országokból valamint a már Kanadában született második és harmadik generációs magyarokat. Immár másfél év telt el 2002. decemberi megalakulásunk óta, és ezalatt a viszonylag rövid idő alatt számos rendezvénnyel gazdagítottuk a helyi magyar közösség életét. Azonban az elmúlt időben, a Hurel vezetősége komolyan kezelte azt a kérdést, hogy a jövőben hogyan tudja a leghatékonyabban elérni célkitűzéseit.

A június 9-i vezetőségi gyűlésen született az az egyhangú határozat, hogy a Hungaro Relacio szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatait a magyar plébánia mellett működő ifjúsági otthonnal és az ott tevékenykedő szervezetekkel. A jelenlegi döntés értelmében, a Hungaro Relacio vezetősége párbeszédet kezd az egyházközséggel a Montreáli Magyar Fiatalok Köre jövőbeli szerepéről az ifjúsági otthonon belül. Végleges döntés még nem született, azonban egyhangú volt az a vélemény, mely szerint a Hungaro Relacio sokkal hatékonyabban is tudna működni egy olyan rendszeren belül, mely már évtizedek óta összefogja a Montreáli Magyar Iskolát, a Cserkészetet és a Bokréta népitánc csoportot. A Hungaro Relacio soha nem zárkózott el a Montreálban működő intézményektől, illetve egyesületektől. Tehát most is a nyitottság hagyományát folytatja.

A Hungaro Relacio nem idegen név az egyházközségen belül. Az uóbbi két évben, számos esemény és gyűlés éppen az ifjúsági otthonban került megrendezésre. Az újonnan megalakult Hurel Katolikus Tagozatán keresztül a már meglévő kapcsolatokat az Egyházközséggel egyre erősítjük és ezzel reméljük, hogy sokszínű tagságunk tovább bővül.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak |© 2004 Magyar Krónika Rt