A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Mozgásművészet és társadalom

Magyar Krónika, február 28.

Dougherty Ilona de Gosztonyi nevét már többször emlegettük, amikor dinamikus táncművészetről beszéltünk.

Jelenleg Ilona, mint ahogy mondja, két világban mozog, ami komoly erőpróbát jelent számára. Ez a két világ: a modern tánc és aktivizmus.

Már három éves korában protestált, majd később érdeklődése tánc felé fordult. 13 éves korában fibromyalgia miatt egy teljes évre abba kellett hagyja a táncot. Ekkor döbbent rá, mennyire szeret táncolni és ezt aktivizmussal párosítani, életfeladatává vált.

Középiskoláit a Yukonban fejezte be és Montrealba költözött, hogy a Concordia egyetemen tanulhasson, ahol kettős diplómát szerzett modern táncból és közösségi tanulmányokból.

Ezután társ-alapítója lett az "Apátia unalmas" tervezetnek, 2004-ben pedig Oongit című táncdarabját mutatták be, amelyet Ilona koreografált.

Elhivatottságát így jellemzi: "A mi feladatunk az, hogy a művészet, a híradás és modern technika eszközeivel befolyásoljuk a demokrácia alakulását."

Szavait minden tettével követi és szembeszáll azokkal akik a két különböző felfogás között nem látnak lehetőséget harmóniára.

Bizonyítja igazát az, hogy tavaly elnyerte a Montreal Fringe Festival táncdíját Oongit koreográfiájával.

Ilona tudja, hogy két világban él, de nem adja fel egyiket sem a másik rovására, elszántan harcol mindkét világban és bízik sikerében.

Kívánunk kitartást és sok sikert.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt