A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
A 47. Magyar Szent István Bál

Magyar Krónika, április 7.
Horkay Emilia

A bál előkészületei már csaknem az utolsó simításokhoz érkeztek.

A fiatalok szépen megtanulták a keringőt, a palotást és izgalommal készülnek a főpróbára, majd magára a nagy estére.

Rendszeresen eljártak a próbákra 10 héten keresztül, ami valljuk meg, nem kis megerőltetést igénylő elkötelezettség. Feladva szórakozást, esetleg tanulmányi idők felgyorsítását követelte de kitartóan és hűségesen megjelentek minden próbán, hogy kellő felkészültséggel rendelkezzenek amikor majd megjelennek és bemutatást nyernek a bál fővendége előtt. Az idei bálon Exc. Robert Haghe, a Budapestre delegált kanadai nagykövet vállalata ezt a szerepet. Külön erre az alkalomra utazik vissza Kanadába feleségével, hogy részt vegyenek a bálon, ezzel még szorosabbra kötve a fonalakat a két ország között.

A fővendég mellett meghívott vendége a bálnak természetesen a magyar nagykövet, Dr. Tomaj Dénes és felesége, valamint a kanadai federális kormány igazságügyminisztere, Hon. Irwin Cotler. Jelen lesz az évek során megszokott illusztris vendégünk Habsburg Philippe és felesége, Annie-Claire.

A bálon megjelenik még Hon. Jacques Saada, a federalis kormány gazdasági minisztere, és főkonzulunk Dr. Csejtei István és Ildikó.

A fiatal lányokat a próbákra szüleik is elkísérték, és hogy a várakozás ne legyen unalmas, a vezetőség külön tánc-órákat szervezett részükre. Olyan sikerre talált ez a kezdeményezés, amiről még álmodni sem mert senki. A keringő és a csárdás a fő tánc téma, amit mindenki nagy lelkesedéssel tanul. Így amikor a nyitótáncra kerül a sor, ugyanolyan tudással rendelkeznek majd, mint a többi magyar vendég és együtt táncolnak reggelig.

Kellemes szórakozást kívánunk a vendégeknek és sok sikert a bál szervezőinek.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt