A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Kanadai Magyar Művészek Közössége Hirdeti

Magyar Krónika, január 30.
Blanár Andrea
Montreál

 

Hagyományos évi karácsonyi összejövetel volt a Blanar otthonban január 8-án. Nemcsak a már megszokott arcokat láthattuk, de sokan újonnan csatlakoztak a csoporthoz.

Köszöntjük őket: Robert Baptista, Susan Bardos Dobbek, Maria Jankovics, Kristi Ropeleski, Éva Paulay, Maria Sauerwald, Sheila Szabo-Butler, Magdolna Szabo, Katalin Tarczay-Gollner, Varjas Gina and Steve Sari valamint Eva Ferenczy Reichman.

Ez az új magyar szervezet nőttön-nő mindig új művészekkel, vagy azokkal, akik a csoport munkáját, sikeres együttműködését látva csatlakoznak hozzájuk.
Az ennivaló, mint mindig, megint roskadó asztalon terült, aminek jó részét  a vendégek hozták, ezzel nagy választékot adva a magyar és kanadai ízeknek.

A egyesület tagjainak magyar szálai messzi időkre nyúlnak vissza, összekötve a legfrissebb és legrégibb kanadai lakosokat.
Az általános hangulat jó volt, de sajnos a téli időszak letargikus árnyalata nyomott hagyott a hangulaton, mivel a művészek világában ez a legnehezebb időszak. Ilyenkor megáll szinte az élet és a megélhetésük bizony nagyon sokszor próbára van téve.

Ezt a hangulatot emelték fel annak a filmnek a részletei, amit Sofie Fekete készített a New Brunswick-i szimpózium alatt és most vetített le, visszahozva a nyári kedves, kellemes emlékeket.
És igen, lesz megint szimpózium 2007-ben is.

Keresünk műhelyvezetőket erre az alkalomra. Eddig Wormser Tamás bejelentette, hogy szándéka egy műhelyt vezetni videókészítésről, Szilasi Gábor a fotoshop -nem digital-  vezetését vállalja, Sofie Fekete rajz technikákat ad majd, Torma Anna megint a textilműhelyet vezetné, Andrea Blanar pedig ismét a multimédia műhelyet vezeti.

Mindenkit, akinek kedve és hajlama van hasonló műhelyek vezetésére, kérjük jelentkezzen.
A Szimpóziumot 2007 augusztusra tervezzük ismét, egy hetes hosszúságúra.

Közeli programjaink

JANUÁR 30 hétfő

Tréfás, játékos bemutató Hogyan rajzoljunk címmel, a jelenlevők bevonásával, Fekete Sofie vezetésével Papírt és ceruzát adnunk.  Helyszín: Az Ifjúsági Otthon nagytermében,  19 óra, "potluck" 17 óra 30 perckor.
Látogatók :10$

FEBRUÁR 20. hétfő

Update your C.V. A közlemúlt gyakorlata azt mutatja, hogy sokan a művészek közül nehézséggel küzdenek, amikor saját magukat kell bemutatniuk. Semmi nem fontosabb, mint a bemutatkozás, hogyan is mutatkozzunk be. Szilasi Doreen vezetésével és tapasztalatainak átadásával ez a workshop azt mutatja meg hogyan is készítsük el saját önéletrajzunkat. Hozzanak papírt, ceruzát. 19 órakor. Potluck :17:30.
Ifjúsági Otthon, 90 Guizot, Montreal

MÁRCIUS   

Március 18- április 30
14 CHAC ARTISTS, Réflections, Canada-Hungary
Stewart Hall art gallery, 176, chemin du Bord-du-Lac/Lakeshore, Pointe-Claire

Tel: 514- 630-1254, 514-630-1285,
Email.. millarj@ville.pointe-claire.qc.ca

Stewart Hall art gallery kiállításában 14 CHAC művész munkájának kiválasztásával  Reflections, Canada-Hungary címmel láthatjuk: Benyei, Blanar, David, Fékété, Horvath, Klugerman, Kun, Schweitzer, Singer, A. Szilasi, G. Szilasi, Torma, B. Zsako and I. Zsako az 1956 os Magyar Forradalom és Szabadságharc emlékév bevezető rendezvényeként.

ÁPRILIS 18 Kedd

Director's presentation: Attila Bertalan. Filmje
"A Bullet In The Head" az 1992 -es  Academy Awards-on,   Kanada bemutatkozó fimje volt, mint a legjobb idegen nyelvű film. A montreáli születésű filmkészítő mutatja be legújabb filmjét, a Havannában készült "Between The Moon And Montevideo" című filmet. (110 perc, színes, dráma). 19 órakor. Vacsora 17.30-kor.Megjegzés : A film 13 év alatti gyermekeknek nem ajánlott (erőszakos és szexuális jeleneteket tartalmaz)
Hungaria Social Club, 3483, St-Laurent. Montreal

MÁJUS 27 szombat
Hungaria Social Club, 3483 St-Laurent, Montreal.
Tantramar  Chac Symposium: a promotional evening and supper.
Kérjük további információt  Géza Hermann, koordinátortól kérjen :geza@gezart.com

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2006 Magyar Krónika Rt