A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Mai magyar "lovagok"!
Magyar Krónika, szeptember 12.

 

2006. szeptember 2-án, Budavár török iga alól való felszabadulásának 320. évfordulóján több ezer motoros "lovag" vonult végig Budavárában.
Egyikük megállt a Duna-parti Halászkertnél, hogy egy korsó seritallal öblítse le az út porát.
A lovagok időnként egészen Déva váráig vonulnak, hogy Böjte atya árváit gyámolítsák.

Isten kísérje őket útjukon!

A motorosok nekem elég vadember társaságnak tűnt mindig. Akkor fogadtam őket a szívembe, amikor megtudtam, micsoda kemény nemzeti összetartás jellemző rájuk. Nemzeti lobogókkal vonulnak. Segítik egymást, bárhol is találkozzanak a világon. Ebből a sokezres társaságból kétszázan elmotoroztak Dévára Bőjte atyához, az árváknak sok-sok ruhát, adományt vittek, elvitték a kis árvákat motorozni. Rendszeresen visszatérnek.
a modern kori keresztes lovagok.

Most nem lóháton járják a világot, hanem motorral. Különben szívszorítóan szép volt. Először megijedtem, mi a csudát keresnek a villogó jelzős motoros rendőrök végig a Főutcán, a
Lánchídtól a Halászkertig. Aztán megjelent a motorosok áradata, és nem kaptam levegőt. Csak néztem, néztem, mindenki kicsődült az utcára, a szerzetesek is.  Már majd a végefelé járt a menet, mikor eszembe jutott, hogy nálam a fényképezőgép.

Tudniillik azért csak az előadás és problémák jártak az eszemben. De nagyon szép epizód volt: szeptember 2-án,  Budavár török iga alól való visszafoglalásának napján vonultak végig a "modernkori lovagok" Budavárában, onnan az Alagúton a Fő utcára, majd a Halászkert mellett jobbra (megint csak szemben a forgalommal) végig a Duna-parton, át a villamos alagútján az Erzsébet-híd felé.

www.forumportal.hu

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2006 Magyar Krónika Rt