A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Ön és az ön öröksége... Hasznos tudnivalók  pénzügyi téren

Magyar Krónika, május 24.

Zalai Péter
 

 

Tudta-e, hogy az életbiztosítás is segíthet abban, hogy a hagyaték pontosan úgy éljen tovább, ahogy azt kívántuk? Továbbá biztonságot is nyújt a tudat, hogy örököseink olyan életet élhetnek, amilyet elképzeltünk számukra. Lássuk, hogyan?

Kezdjük először a hagyatéktervezéssel, ami azért fontos, mert lehetővé teszi, hogy az örökség a leghatékonyabb módon szálljon azokra az örökösökre, akiket kiválasztottunk. Hagyatéktervezés nélkül a vagyon nem feltétlenül úgy oszlik meg, ahogy szerettük volna és különböző díjak és adók is csökkenthetik  értékét.

Az életbiztosítás azzal segít bennünket céljaink elérésében, hogy: tőkeforrásként szolgál, amellyel lefizethetjük vagyoni tartozásainkat, mint pl. az örökösödési adót, jelzálogokat vagy nyereség utáni adókat - így nem kell eladni a nyaralót, a céget vagy bármely más vagyont, hogy ezeket a költségeket megtéríthessük, és a teljes összeg a haszonélvezőké lehet állandó bevételt biztosíthat az örökös(ök)nek - házastársnak, iskoláskorú gyermeknek, vagy akár a bennünket túlélő szülőnek biztosíthatja a vagyonegyenlőséget - például ha a nyaralót vagy a céget egyik  gyermekünkre kívánjuk hagyni, az életbiztosításából befolyó bevételből támogathatjuk másik gyermekünket adómentes adományként szolgálhat az általunk választott jótékony szervezetnek, így adót takaríthatunk meg a cégutódlás folyamata során fizetőeszköz lehet - pl. jogi és pénzügyi kötelezettségek egy részvényesnél, vagy adás/vétel alkalmával  A legtöbb esetben az életbiztosítás díja nem vonható le adónkból, de a biztosítási kötvény haszna általában adómentesen kerül vagyonunkba, vagy az általunk megnevezett haszonélvezőkhöz.

Az életbiztosítások két csoportba sorolhatók: ideiglenes vagy állandó kötvényt vásárolhatunk, ezeken belül természetesen számtalan típust találhatunk. Ilyenek pl. a "Universal Life" és a "Whole Life", amelyek halál esetén tulajdonképpen adókedvezményt kínálnak örököseinknek, miközben adózástól védett befektetési formaként bármikor elérhetőek életünk során. Egyéni céljainktól függ, hogy melyik típus a legmegfelelőbb számunkra, és pénzügyi tanácsadónk segíthet a helyes döntésben.

 

Zalai Péter, B.Comm
Tanácsadó
(514) 426-0886

 

A fenti cikket az Investors Group Financial Services Inc. írta és jelentette meg, és általános információforrásként szolgál, nem pedig befektetések adás-vételére való felszólítás, vagy szakmai tanács a befektetésekről, pénzügyi, jogi, könyvelési vagy adóügyekről. Ha további információt szeretne a fenti témáról vagy bármely más befektetési vagy pénzügyi esetről, kérjük, lépjen kapcsolatba az Investors Group munkatársaival. Biztosítási termékek és szolgáltatások elérhetők Quebecben a Les Services Investors Limitée (Financial Services Firm), Kanada más területein az I.G. Insurance Services Inc. cégeknél (a biztosítási engedélyt a The Great-West Life Assurance Company támogatja).     

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2007 Magyar Krónika Rt