A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Ha valaki még kételkedne a kínaiakban

Magyar Krónika, február 15..
 
 

Ha valaki még kételkedne a kínaiakban, Kínában mármint hogy bármit, bárhol, bármikor stb.

"Kína nevezetességeket is hamisít. Tíz éves késéssel megtudtuk: Hősök tere nemcsak nálunk van. Igaz, a miénk volt az első. A Millenniumi emlékmű felépülése után pontosan 100 évvel megépült a hasonmása is Sanghajban, közvetlenül a Brandenburgi-kapu szomszédságában. Mivel azonban a turistáknak drága volt, a helyi parasztság vette használatba.

Mivel Kína nagyhatalom, komoly beruházásokba fogott. Ezek egyike volt körülbelül 10 éve a sanghaji Global Paradise, mely a világ nevezetességeit gyűjtötte össze, illetve építette fel újra 90%-os méretben. A sanghaji Hősök tere rögtön a főbejárattal szemben kapott helyet, mögötte a Brandenburgi-kapu található. Félkörívben felsorakozó nemzeti hőseink egy amfiteátrummal néznek farkasszemet, így alkot teljes kört a tér.
Az egészben az a legfurcsább, hogy szinte titokban került oda, hivatalos magyar szervtől sem engedélyt, sem adatot nem kértek hozzá. Libaúsztató a tér közepén Még a sanghaji konzul, Dr. Mélykuti Ferenc is csak a Hírszerző megkeresése nyomán értesült a létezéséről, de néhány órával később már konkrét információkkal szolgált:

”A Global Paradise 23 kilométerre fekszik Sanghajtól, ami meglehetősen komoly túrára kényszeríti az érdeklődőket. Talán ez, meg a belépő borsos ára (100-150 jüan) okozta a vesztét, ugyanis a  nyitás után alig egy-másfél évvel csődbe ment."

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt