A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Virágvasárnap ünnepeljük az ifjúsági világnapot

Magyar Krónika, március 31..
Vatikán, 2010. február 22.
részlet XVI. Benedek pápa üzenetéből
Fordította:
Keresztes Ágnes
forrás: www.katolikus.hu

Virágvasárnap az ifjúság világnapja is egyben. II. János Pál pápa huszonöt évvel ezelőtt jelölte ki az ifjúság világnapjának a nagyhét kezdetét jelentő vasárnapot. Abban az évben, amikor nincs ifjúsági világtalálkozó, a világnapot az egyes egyházmegyékben, így hazánkban is több helyen megünneplik.
Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?
Pápai üzenet az ifjúsági világnapra
Március 28-án, virágvasárnap ünnepli a katolikus egyház a XXV. Ifjúsági Világnapot.  Az alábbiakban közöljük XVI. Benedek pápa üzenetét, amelyet ebből az alkalomból küldött a fiatal híveknek.
Kedves barátaim!
Erre az évre esik a Tiszteletre Méltó II. János Pál pápa kezdeményezésére alapított Ifjúsági Világnap huszonötödik évfordulója, amely a világ hívő fiataljainak éves találkozójául szolgál. Prófétai kezdeményezés volt ez, amely bőséges gyümölcsöt hozott, lehetővé téve, hogy a fiatal keresztény generációk találkozzanak egymással, meghallgassák Isten igéjét, felfedezzék az Egyház szépségét és olyan erős hitélményekben részesüljenek, amelyek sokakat arra a döntésre késztettek, hogy teljesen Krisztusnak szenteljék magukat.
A jelenlegi, XXV. Ifjúsági Világnap egy fontos állomás a következő világtalálkozó felé vezető úton, amelyet 2011 augusztusában Madridban tartunk, és ahol reményeim szerint sokan élhetitek majd meg a kegyelem ajándékát.
Az ünnepre való felkészülés jegyében szeretnék ajánlani nektek néhány szempontot a világnap idei témájával kapcsolatban: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” (Mk 10,17), amelyet Jézus és a gazdag ifjú találkozásának evangéliumi jelenetéből vettünk; ezzel a témával már
II. János Pál pápa is foglalkozott 1985-ben egy gyönyörű levélben, amelyet akkor először intézett a fiatalokhoz

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt