A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

A Német néppárti EP-képviselők: a Magyarországot ért bírálat destruktív játék  

Magyar Krónika, január 12..
 
forrás: MTI
 

Az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójához tartozó német kereszténydemokrata-keresztényszociális (CDU/CSU) képviselőcsoport határozottan visszautasítja azt a szocialista-kommunista követelést, hogy az új magyar médiatörvény miatt vonják meg Magyarországtól az unióbeli szavazati jogot - derül ki egy CDU-s és egy CSU-s EP-képviselő közleményéből. A kereszténydemokrata Werner Langen, valamint a bajor CSU-hoz tartozó Bernd Posselt közös közleménye szerint, amely az MTI-hez is eljutott, előítéletektől mentesen kell megvizsgálni az új magyar médiatörvényt, a Magyarországot ért bírálat pedig átlátszó és destruktív játék, amely árt Európának.

"Nyilvánvaló, hogy egyesek nem tudnak megbirkózni Orbán (Viktor) meggyőző választási győzelmével", és a Magyarország ellen indított kampány a kétharmados Fidesz-többség miatti irigységből táplálkozik - vélekedett a két politikus.  Szerintük a háttérben meghúzódó okok világosak: a tavaly áprilisban leváltott szocialista kormány csődbe vitte Magyarországot, csak az IMF kölcsönével sikerült megőrizni az ország fizetőképességét, az pedig "mélységesen hazug" dolog, amikor a korábbi kormánypárt hívei bírálják az Orbán-kormányt, amelynek rendbe kell tennie az állam pénzügyeit. "Ez a kísérlet arra irányul, hogy gátolja Orbán otthoni és európai munkáját, az országot pedig hiteltelenné tegye Európában" - fogalmazott Langen és Posselt.

Közleményükben utaltak az EU-elnökség előtt álló feladatokra - így az euró megerősítésére és a 2014-től 2020-ig tartó pénzügyi időszak megtervezésének elindítására -, és úgy ítélték meg: a bírálók célja, hogy meggátolják a magyar EU-elnökség és ezzel együtt egész Európa sikerét.

A két német néppárti EP-képviselő szerint előítéletektől mentesen kell megvizsgálni az új magyar médiatörvényt. "Ha a törvény nem tesz eleget az európai követelményeknek, akkor az EU-nak kifogást kell emelnie, és cselekednie kell, s ezt meg is fogja tenni. Előbb azonban meg kell várni a vizsgálatot és a törvény gyakorlati alkalmazását" - hangsúlyozta Werner Langen és Bernd Posselt.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt