A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Mi lett belőled Európa!?
Az EU, az IMF, és Magyarország.

Magyar Krónika január 19.
Androvich Tamás
Montreal
 
 

Az elmúlt hónapokban, sok minden történt a világban, főleg Európában és azok tagországain belül. Az izgalmak Európa legősibb országával, Görögországgal kezdődtek, amelynek többszörösen, több milliárd eurós mentőcsomagot kellett nyújtani. De Görögország csupán a történet kezdete, hiszen láthattuk, ahogyan sorba dőltek össze az európai országok: Írország, Portugália, Anglia, Olaszország. Ezek az országok mind-mind gazdasági és pénzügyi válságba jutottak. Mindezt csak annak köszönhetik, hogy az EU politikusai, és az európai bankárok hamis biztonságérzetbe ringatták a népet.

A kormányok és a hitelintézetek bőkezűen, és gondolkodás nélkül osztogatták a nem létező pénzt hitelek formájában. Az emberek így a nem létező pénzüket költötték abban a tudatban, hogy alacsony kamatú kölcsönöket vettek fel, és azt könnyedén vissza tudják majd fizetni. Azonban, amikor eljött az idő, hogy elkezdjék törleszteni a felvett kölcsönüket, a valósággal kellett szembenézniük. Az adósok rádöbbentek, hogy nem létezik és nem oly könnyen megvalósítható az ígéret földje, ahogyan az un. szakemberek mondták. Az óriási hiteleket nem tudták visszafizetni, és Európa szerte, az emberek egyre nagyobb adóságba verték magukat. A polgárok helyzete egyre reménytelenebbé vált, miközben a kormányok politikusai és a bankárok egyre jobban meggazdagodtak. Ez ahhoz vezetett, hogy az adósok jóformán a bankárok rabszolgáivá váltak, hiszen a lakosok azért dolgoztak, hogy a kölcsönöket tudják törleszteni, de előrébb jutni nem tudtak.

Ez a folyamat természetesen Magyarországon is megtörtént, és a polgárok most isszák a volt szocialista kormány sorozatos rossz döntéseinek a levét. Elképesztő volt látni, hogy milyen nagy kölcsönöket adtak a kérelmezőknek, és a szegény egyszerű lakos pedig elhitte a hitelezőnek, hogy az euró vagy a svájci frank alapú kölcsön jó és biztonságos befektetés. A kormány pedig engedte, hogy ez mind lezajlódjon, holott nagyon is tudta, hogy veszélyes vizeken evickélnek. A Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok nyílván érdekből engedték, hogy idegen hatalmak diktálják a magyar pénzügyi és gazdasági politikát, majd gyakorlatilag bekebelezzék az országot.

2010 tavaszával azonban a nemzeti oldal kapott elsöprő felhatalmazást arra, hogy Európa zavaros vizein kivezesse az országot, sőt az egész nemzetet. Az új kormány egyik első intézkedése pedig az volt, hogy megálljt mondjon a fent említett folyamatnak. A kormány hazánkat a gazdasági és egyben erkölcsi lejtőről vissza akarja rántani arra a pályára, amely Magyarországot és a magyar népet naggyá tette: Szent István, azaz a kereszténység útjára. Pont ezek azok az intézkedések, amelyek fájnak az Uniónak, a bankároknak és a többi érdekszféráknak.

Az Unió ma már csupán egy piac lett. Az EU saját magát teszi nevetségessé, amikor pl. Romániát és Bulgáriát az Unió tagállamai közé veszi, hiszen ezzel „eurókonform” országnak minősíti, holott ez nem fedi a valóságot. Azzal, hogy pl. ezt a két országot az Unióba befogadták, egy újabb kb. 30 milliós piacot hoztak létre maguknak, ahol a bankok garázdálkodhatnak. Most viszont az előtérbe került egy tagállam, amely azt mondja, hogy elég. Magyarország nemet mond a bankárpolitikának, és emiatt, ezek a bizonyos idegen erők hazánkat akarják megbüntetni. Az Unió és az IMF érdeke, hogy Magyarország adós maradjon, és ne törjön ki az adócsapdából. A kormány intézkedéseit ezért bírálják és próbálják megtorpedózni úgy, hogy fenyegetnek, a hitelminősítők Magyarország befektetési státuszát lefokozzák, és végső soron a forintot szándékosan leértékelik és gyengítik. Ezek a lépések az EU és az IMF számára fontosak, hiszen kicsi hazánk ébredezik. Most már ráébredt arra, hogy az elmúlt 20 év, a módszerváltás óta a liberális politika elkábította a népet, elzárta előlük a valóságot, mély álmot bocsátott rájuk, és gyakorlatilag megerőszakolta a népet; azt tett velük, amit csak akart. De a nép nem tűri tovább! Ha egy kicsi ország, mint hazánk, mindezt képes végrehajtani, mit tesz majd a bankárvilág a nagyhatalmakkal, és az óriás néptömeggel, amely azt kiáltja: elég!?

Hazánkat, muszáj támogatni, hogy a rendszerváltást végre tudja hajtani. Nem szabad, hogy az erkölcsi reformok elmaradjanak, és vissza kell fordítani azt a folyamatot, amelyet a szocioliberális erők hazánkra ráerőszakoltak, amely tönkretette hazánkat mind gazdaságilag, mind erkölcsileg, és gyakorlatilag a bankárok és hitelezők rabszolgaivá tette a népet. Itt a lehetőség arra, hogy mind Magyarország mind Európa visszanyerje függetlenségét, és visszaállítsa erkölcsi méltóságát. Ebben segítsük mindannyian hazánkat, hiszen erre kaptunk hivatást és küldetést.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt