A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Újabb szocialista feljelentés Magyarország ellen

Magyar Krónika április 17.
 
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport sajtóközleménye
 

Az MSZP európai parlamenti delegációja ismételten, ezúttal az egyházügyi törvény kapcsán vádolta meg Magyarországot az Európai Bizottságnál.

A Magyar Néppárti Képviselőcsoport ezúton szeretné emlékeztetni az MSZP-s képviselőket: A Velencei Bizottság részletesen tanulmányozta az új magyar egyházügyi törvényt, a szocialisták által "diszkriminatívnak" nyilvánított rendelkezés ellen azonban nem emelt kifogást. Bár e ténnyel az MSZP EP-képviselői nyilván tisztában vannak, ez nem gátolta meg őket abban, hogy ismételten feljelentsék Magyarországot az Európai Bizottságnál.

A szocialista képviselők azt sérelmezik, hogy az egyházaknak módjuk van arra, hogy az általuk vezetett intézmények jellegének megfelelően keresztény világnézetű embereket alkalmazzanak. Ez azonban összhangban van a vonatkozó uniós jogszabályokkal, mutatott rá a szocialistáknak adott válaszában az Európai Bizottság.

Ez az akció jól beilleszthető a szocialisták korábbi politikai indíttatású támadásainak és vádaskodásainak sorozatába. Mint emlékezetes, a szocialista képviselők korábban az Európai Parlamentben terjesztett körlevelekben a Himnusz első sorának Alaptörvénybe emelését a dokumentum kirekesztő jellegének megnyilvánulásaként, a nem keresztény világnézetű polgárok ellen intézett súlyos támadásként mutatták be.

Surján László, az Európai Parlament egyházügyi kapcsolataiért felelős alelnöke az eset kapcsán kijelentette: "Sajnálatos, hogy a szocialisták ahelyett, hogy Magyarország valós problémáival foglalkoznának, egyházellenes hangulatot szítanak, az Európai Bizottságot pedig ismételten a kormány ellen próbálják hergelni."

Az Európai Bizottság lépése az ügyben automatizmus. A testület hivatalból köteles minden jogszabály uniós joggal való összhangjáról tájékozódni és nyilatkozni, amennyiben azt európai parlamenti képviselők kérik. Sajnálatos, és csak a hazai közvélemény megtévesztésre szolgál, hogy a szocialisták az Európai Bizottságnak ezt a technikai lépését Magyarország újabb megbélyegzésének tüntetik fel.

Brüsszel, 2012. április 12.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.