A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Mától lép életbe a "rabszolga-kódex",
a kevesebb bérért több munka szabályozás

Magyar Krónika július 13.
 
 

„A mai napon lép életbe az új Munka törvénykönyve, amely abból a sajátos kormányzati elképzelésből táplálkozik, hogy ha a munkáltató ugyanazt az embert legálisan még többet dolgoztathatja, és még a fizetését is lecsökkentheti, akkor ez majd újabb munkahelyeket teremt. Természetesen a rendszer pont fordítva működik, még kevesebb dolgozóra lesz így szükség, a megkönnyített kirúgási és a szinte nem is létező érdekvédelmi és jogorvoslati lehetőségeknek köszönhetően az elhasználódott munkaerőt bármikor könnyen le lehet cserélni egy "pihent" munkanélkülire.”
Írja a Jobbik országgyűlési képviselője  Bertha Szilvia,

Alább Surján László levelében a  törvény jó oldalának értelmezését olvashatjuk.

Nehéz fába vágta a fejszét a kormány, amikor rugalmasabbá tette a munka törvénykönyvét. Ez ugyanis mindig kiváltja a szakszervezetek tiltakozását. Pedig a látszólag munkásellenes lépések valójában az elhelyezkedést segítik. Ha ugyanis a munkaerő felvétele túl sok megkötést tartalmaz, a munkaadó százszor is meggondolja, belevághat-e egy újabb ember alkalmazásába.
Ugyanakkor azt is láttuk, hogy félreértések és félreértelmezések is nehezítik az új szabályozás elfogadását. Készséggel elhiszem, amit az államtitkár mond, hogy senkinek nem kell például az eddigieknél többet dolgoznia.

Mármint a törvény miatt. Sajnos azonban találkozni azzal a jelenséggel is, hogy az alkalmazottakat csak részmunkaidőre jelentik be, s persze teljes munkaidőben vagy azon túl dolgoztatják. Az érintettek viszont nem tesznek panaszt, mert a megélhetésüket kockáztatnák ezzel. Nem dolgoznak többet, mint eddig, csak kevesebb pénzért, illetve kevesebb legális pénzért.

Nehéz időket élünk. Több megértést, nagyobb odafigyelés várunk minden szereplőtől.

A pártok némelyik e persze ráül minden elégedetlenségre. Még ebben a melegben is. Főhet a fejük, hiszen még mindig nem jutottak egyről kettőre.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.