A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

Levél Magyarországról

Magyar Krónika,
2015.március 5.

 

 

Orbán Viktor nagyon nehéz és szorult helyzetben van, amióta csak kormányra került. A  balliberális kommunisták a csőd szélére juttatták az országot, és úgy látszik nagy ára van annak, hogy abból sikerült kihozni anélkül, hogy  iszonyatos megszorításokat vezettek volna be. Közben  a vesztett (és veszett)  balosok mindent elkövetnek, és ez  sikerül is nekik, hogy  Orbánt mint egy patás ördögöt állítsák be, diszkreditálják  a nyugati sajtóban.

 Ez az ominózus  „illiberális” hiszti is az ő művük, holott itt csak arról van szó, hogy  egy előadásában  kiejtette a száján a szót, ami  az amerikaiak híres Webster szótárában is  egyéb jelentései mellett főleg két dolgot jelent, s Orbán erre utalt: „not liberal” és „opposed to liberalism”.  Mégpedig az ellen a liberalizmus ellen  szólt Orbán, amit az SZDSZ képviselt, s amibe bele is bukott, s amit neoliberalizmusnak nevezünk inkább, és semmi köze a 19. századi, Deák Ferences liberalizmushoz, szabadelvűséghez.

Ami pedig az Orbán – Putin  találkozót illeti, ez is a diplomácia keretein belül történt, ahogy előtte a Merkellel való találkozás. Könnyen beszélnek azok, akiknek  a szomszédságában  nem Amerika van, hanem Oroszország, meg Ukraina,  ahol 200 ezer magyar is sínylődik.  S ráadásul  energiagondjaink vannak,  gázt és olajat  sem az Uniótól, sem Amerikától nem remélhetünk,  hanem az oroszoktól, s ennek felújítása már a körmünkre égett, ahogy  az atomerőmű  fenntartása és továbbfejlesztése is, mert tudni kell, hogy villamosenergiánk 40%-a  ebből származik, más forrásunk nincs.

De Orbán nemcsak Oroszországgal, hanem Ukrainával szemben is elkötelezett, ahogy az uniós  és NATO tagság iránt is, tehát iszonyú nehéz helyzetben kell lavíroznia ezekben az érzékeny kérdésekben .   Így aztán lehet szidni Orbánt, meg a Fideszt, de szörnyű  csak belegondolni is, ha újra a  felelőtlenül hatalomra éhes balosok kaparintanák meg a hatalmat. Mindent lerombolnának, amit   a Fidesz kormányzat felépített, újra eladósítanák az országot  a pillanatnyi  javulásért, és sajnos az a helyzet, hogy  az úgynevezett  baloldal hazudozásával mi, keresztények és igazi demokraták nem tudnánk felvenni a versenyt.

Ebben ők győznének, mert hazudni profi módon tudnak.  Nem folytatom. Isten legyen irgalmas, és óvja meg Magyarországot  a hazugoktól.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.