A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

Szembeszállna az orosz proagandával az EU

Magyar Krónika,
2015.március 18

 

Egy kiszivárgott határozattervezet szerint az Európai Unió vezetői akciótervet akarnak kidolgozni az orosz „dezinformációs hadjárat" ellensúlyozására – közölte szerdán a Reuters brit hírügynökség.

A kiszivárgott dokumentum szerint az uniós állam- és kormányfők a március 19-20-i találkozójukon arra fogják kérni Federica Mogherinit, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét, hogy három hónapon belül dolgozzon ki akciótervet arról, miként támogathatnák a sajtószabadságot és az európai értékeket Oroszországban.

„Az Európai Tanács hangsúlyozza az Oroszország által folytatott dezinformációs hadjárat közömbösítésének szükségességét" – olvasható a jövő heti uniós csúcstalálkozó kiszivárgott határozattervezetében.

Uniós diplomaták elmondták, hogy Oroszországon belül, a számottevő orosz kisebbséggel rendelkező keleti EU-tagállamokban, valamint a nyugati országokban is megpróbálják felvenni a harcot az orosz vezetés propagandahadjáratával.

Moszkva egyik legfőbb fegyvere az egyre fokozódó információs hadjáratban az orosz, angol, spanyol, francia, német és arab nyelven sugárzó RT állami hírtelevízió, amely 30 műholdon és mintegy 500 kábelszolgáltatón keresztül 550 millió nézőhöz jut el öt kontinens több mint 100 országában. Az Egyesült Államokban, ahol potenciálisan 85 millióan férhetnek hozzá, 2012-ben az RT a második legnagyobb nézettségű külföldi hírtelevízió volt a BBC World News után. Eközben pedig számos nyugati tv- és rádiócsatorna a hidegháború befejeztével megszüntette saját orosz nyelvű adását.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.