A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

Ferenc pápa: Senki se legyen kizárva a víz használatából

Magyar Krónika,
2015.április 6.

Erdély Ma Hirlevél

A római Szent Péter téren a déli Úrangyala-imádságot (Angelus) követő beszédében Ferenc pápa arra bátorította a nemzetközi közösséget, hogy nyújtson „megfelelő védelmet" bolygónk vizeinek.

Ferenc pápa két évvel ezelőtti megválasztása óta többször is felszólalt a teremtett világ, vagyis a környezet védelme érdekében, amelyet az egyházfő megfogalmazása szerint az ember kizsákmányol és elpusztít. A pápa idén megjelenő második enciklikájának is a környezetvédelem lesz a témája.

Vasárnap a Szent Péter téren az egyházfő szavait hallgató hívők között 50 ezer darab Evangéliumot osztottak szét ingyen. A vatikáni könyvkiadó nyomtatványa elfér a zsebben, „hogy az Evangélium mindig veletek legyen" – hangoztatta Ferenc pápa. Az Evangéliumok szétosztásában a római szemináriumok hallgatói és szerzetesnők mellett háromszáz római hajléktalan is részt vett. Nem ez volt az első vasárnap, hogy a római hajléktalanok a Szent Péter téren segédkeztek, az egyenesen Ferenc pápától függő pápai alamizsna-hivatal foglalkoztatja őket.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.