A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

Októberi népszavazás

Magyar Krónika,
2016. augusztus 27.


Surján László

 

Úgy tűnik nyári forrósággal fordulunk rá a vénasszonyok nyarára, de bármilyen meleg lesz is, azért nyakunkon az őszi szezon. Ami erős felütéssel, az októberi népszavazás kampányával kezdődik. Figyelve, hogy az emberek mire reagálnak többen, kétségtelen, hogy a bevándorlás kérdése sokakat foglalkoztat. Már az ellenzék véleményét vallók is felébredtek nyári álmukból és írogatnak ide-oda. Van, aki azt mondja, hogy ha az Uniótól elfogadjuk a támogatást, akkor a nemszeretem dolgokat is el kell fogadnunk. Ez sajnos az a régi időkből hozott szemlélet, amelyik nem fogja fel, hogy az Unió nem egy rajtunk kívül létező felsőbb hatóság, hanem az Unió mi vagyunk, a tagállamok összessége. Ez nem a KGST és nem is a Varsói szerződés. Ha az Unióban nem lehetne vitázni, akkor nem is tudna fejlődni és nem is tudott volna ennyi ideig életben maradni.
Egy másik hiba összekeveri a szolidaritást annak egyik formájával, a menekültnek mondottak befogadásával. Mivel nincs olyan módszer, amellyel biztosan el lehet választani a menedékre joggal igényt tartókat a terroristáktól, a kormányok nehéz helyzetbe kerültek. Nincs jó döntés. Ha mindenkit befogadunk, sokszorosára növeljük a terrorveszélyt, és megkezdjük kultúránk alapjaiban való átalakítását. Ha senkit nem fogadunk be, vétünk a szeretet és a szolidaritás ellen. Az ellenzéki papagáj kommandó nem veszi figyelembe, hogy Magyarország a két rossz válasz között keresi a kiutat: a menekülőt ellátja, az illegálisan érkezőket nem fogadja.
Az internetes vitákban kevés hangsúlyt kap a népszavazás valódi tétje: arról mondunk véleményt, ami egyben köti majd a magyar kormány kezét, hogy a bevándorlók befogadásáról ki döntsön: Büsszel vagy Budapest? Ha a népszavazáson az igenek győznek, akkor a kormány minden befogadásra vonatkozó brüsszeli javaslatot el kell fogadjon. Ha a nem győz, akkor a döntésnek itthon klel megszületnie, lehet befogadás és lehet elutasítás. Ha érvénytelen lesz a szavazás, akkor a kormány azt tesz, amit akar. Érvénytelenség esetén az ellenzék a kormány lemondását fogja követelni, minden jogalap nélkül ugyan, de nagy hangon. Nem is tehet majd mást, mert a maga erejéből nem képes hatalomba kerülni. Persze a kormány lemondása sem változtatja meg a parlament összetételét, s egy új választás esetén ismét elsöprő Fidesz-KDNP győzelem várható. Ez fáj a másik oldalnak, ezért durvul, s mivel durva, nem képes vonzani az embereket. Ezért immár több mint tíz éve a Fidesz-KDNP a legnépszerűbb politikai erő Magyarországon. Nehéz ezt a másik oldalnak elfogadni. Nem is sikerült eddig.
Ettől azonban főjön az ő fejük,

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.