A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

Helyzet van

Magyar Krónika,
2015. szeptember 25.

Pálmai Tamás

 

A The Times brit napilap azt írta minap, hogy nem humanitárius menekült-válságról, hanem politikai migránsválságról van szó, hatalmas, példátlan méretű népvándorlásról, amely elöntéssel fenyegeti Európát.
A migránsok zöme nem felel meg a menekülti státusnak, mivel nem az életét féltve menekül. A cikk ugyanakkor érthetőnek nevezi, hogy a migránsok ott akarják hagyni hazájukat, mert tudják, hogy ott nincs jövőjük. Világuk káosz, háború és terror közepette esik szét darabjaira. A Nyugat által exportált nemzetállami modellt törzsi háborúskodás söpri el és egy már-már agonizáló kultúra fordult saját maga ellen, miközben egyidejűleg a világot is meg akarja hódítani. Ebben a helyzetben látványos tévedés az, hogy Nagy-Britanniának és Európának erkölcsi kötelezett-sége befogadni a konfliktustól érintett százezreket. "Először is miért a mi felelősségünk ez, amikor az Öböl menti országok egyetlen menekült befogadását sem vállalták?" - kérdi a The Times, és hozzáteszi: néhány kelet-európai ország kivételével Európa keresztény országai nem törődnek az iszlám terror elől menekülő keresztényekkel, de megnyitják határaikat több százezer muszlim előtt.

   Eddig a pár kiragadott mondat, melyekhez hozzá kell azonban tenni Bogár László gondolatait is: Mi is okozza ezt a minden idők legnagyobb népvándorlását? Egyik ok a Nyugat felemelkedésének és világuralmának öt évszázada, amellyel kéretlenül beavatkozott más országok életébe: a fehér ember a más földrészekre rabolni járt. Ez a gátlástalan éhség és pazarlás a többi földrész kirablásához vezetett (kőolaj, erdők, víz, élelem, stb.). Afrika bizonyult a legsérülékenyebbnek, ott okozta az emberi beavatkozás a legnagyobb kárt. A mai népvándorlás egyik oka, hogy a fehér ember szinte mindent szétroncsolt, ami a fejlődést lehetővé tette volna. Közben Afrika népességrobbanás előtt áll, lakossága a század végére megháromszorozódik, miközben Európa lakossága drámai mértékben fogy.

   Egy másik ok az elmúlt tíz-tizenöt évben lezajlott folyamatok, amelyek során szétdúlták azt az övezetet, amely az Afrikából induló népvándorlást meg tudta fékezni. Az Afganisztántól Irakon, Szírián, Líbián át Tunéziáig húzódó sávban olyan országok találhatóak, amelyekben korábban kemény diktatúra volt. A nyugatias demokrácia itt a teljes káoszhoz vezetett. Az arab tavasz nevű beavatkozás széttörte a gátakat. Ma válságövezetté váltak, és az ember nem tud szabadulni a gondolattól, hogy e mögött a jelenség mögött tudatos szán­dék húzódott meg. Miért? A világ birodalomváltás előtt áll. A cél: a két nagy kontinentális hatalom, Németország és Oroszország egymásnak ugrasztása. Amerika számára nincs veszélyesebb fenyegetés, mint egy német-orosz-kínai együttműködési rendszer, amelyhez Japán, India és az iszlám országok jó része is csatlakozhat. Az amerikai birodalom ezzel elvesztené globális vezető szerepét. Ezért neki jó, ami ma itt történik. Egyre több dolog utal a hirtelen támadt menekültáradat „csináltságára”. Idejutni több mint 15.000 dollárba kerül. Honnan van a menekülteknek ennyi pénzük? Mitől ennyire jól szervezett az utaztatásuk? Miért viselkednek úgy, mintha épp nyaralnának? Ez megrendezett-ségre utal. Ha valóban most érte el a kritikus határt a több évszázados krízis, ami a fejlődő világ brutális kizsákmányolásának következménye, akkor itt a vég, mert ez a folyamat kezelhetetlen lesz. De ha a folyamatok hiszterizált irányítása tudatos, ha a menekültáradatot készakarva zúdították rá Európára, akkor a folyamat megállítható és visszafordítható. Ebben reménykedjünk, bár ma Európának nincs közös nyelve, hiányzik az az őszinte beszéd, ami egymás kölcsönös megértésének az alapja. Pedig Orbán Viktor miniszterelnök öt éve hadakozik ezért, őt éve szidják, aztán érdekes módon mindig kiderül, hogy neki volt igaza.

   Brit lap írása, magyar ember elméje ugyanott mozog. Mert helyzet van, melynek megoldása európai - vagy akár világszintű - összefogásra vár.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.