A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

Vendéglátás, teljes kiszolgálással?

Magyar Krónika,
2015.november 22.

Surján László\MHL

 

A propeller.hu ismerteti egy (kelet)német szakszervezet állásfoglalását, amelyben eltanácsolják a német lányokat a bevándorló fiatal férfiaktól. Ebben nem elsősorban a hír érdekes, hanem az a reakció, amelyet kiváltott. Kiderül belőle, hogy mennyire liberálissá lett a baloldal, s mily kevéssé foglalkozik a realitásokkal.

Az egykori NDK területén fekvő, 2,2 millió lakosú tartomány pedagógus-szakszervezetének lapja, a Gymnasium in Sachsen-Anhalt (Gimnázium Szász-Anhaltban) vezércikként közölte a szakszervezet elnöke és elnökhelyettese, Jürgen Mannke és Iris Seltmann-Kuke által írottakat.

A két funkcionárius rámutatott , hogy "sok fiatal, erős, többnyire muzulmán férfi" érkezik az országba. "Teljesen természetes, hogy ezeknek a gyakran képzetlen fiatalembereknek is van igényük a szexualitásra". Arra hivatkoztak, hogy +Már most lehet hallani sok helyről ismerősökkel folytatott beszélgetésekben, hogy előfordul szexuális zaklatás a mindennapi életben, legfőképpen tömegközlekedési eszközökön és szupermarketekben". Ezért eltanácsolja a német lányokat a muszlim férfiaktól egy tanárszakszervezet. Felelősségteljes pedagógusként felvetették a kérdést: miként "tudjuk úgy felvilágosítani 12 éves kortól fiatal lányainkat, hogy ne bocsátkozzanak felszínes szexuális kalandba" ezekkel a "bizonyára gyakran vonzó muzulmán férfiakkal".

A szakszervezeti vezetők írása felháborodást keltett bizonyos politikusok körében, írja a Bild. A tartományi kormány kulturális minisztere, Stephan Dorgerloh a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa azt mondta, szerinte a szakszervezet "felerősít pletykákat, féligazságokat terjeszt, és furkósbotként használja értékeinket".

Az SPD-től balra álló, a tartományi gyűlésben (Landtag) ellenzékben lévő Baloldal tartományi szervezetének vezetője, Birke Bull úgy vélte, a szakszervezeti vezetők írása "az uszítással határos".

Az ugyancsak ellenzéki Zöldek Landtag-frakciójának vezetője, Claudia Dalbert annak a véleményének adott hangot, hogy az írás "színvonala a földszintet sem éri el, és erősíti az előítéleteket és a szélsőjobboldalt".

Jürgen Mannke visszautasította a bírálatokat. A Mitteldeutsche Zeitungnak azt mondta, hogy a vezércikk nem "rasszista ellenérzéseket" erősít, hanem a szakszervezet aggodalmait fejezi ki, és az igazságot tartalmazza. "1989 előtt sem hagytam, hogy befogják a számat, és most sem hagyom" – hangoztatta a PHVSA elnöke.

Adva van tehát egy szakszervezeti vezető, aki 1989 előtt is funkcionárius volt. Hogy az NDK-ban ez milyen elkötelezettséget jelentett, arról van fogalmunk. Most ennek az egyértelműen balos embernek nekiesik minden baloldali erő, csak azért, mert az asztalra tett egy problémát, a bevándoroltak és a németek közötti szexuális kapcsolatok kényes kérdését.

Azt már megértettük, hogy a baloldal Németországban, de másutt is bevándorlás párti. De hogy ennyire? A diáklányokat talán mégsem kellene vendéglátás címén odadobni azoknak, akik a női méltóságot igencsak a maguk szája íze szerint értelmezik, s akikre az európai nők öltözködése finm szólva is felvillanyozó hatású. Azt viszont hiányolom, hogy a tudósítás nem szólt a jobbközép pártok reagálásáról.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.