A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

...Ez is egy vélemény sok közül...

Magyar Krónika,
2014.december 12.


 

A Financial Times Orbán Viktorról

A cikk hosszú utat tedd meg: Svédországban fordították magyar nyelvre és Kalifornián keresztül jött haza Magyarországra.
Vajon a magyar sajtóban miért nem olvasunk egy ilyen Magyarországot érintő értékelésről?


Elemzés a Financial Times-ból

Aligha túlzás az a kijelentés, hogy  Angela Merkel német kancellárt leszámítva az újraválasztott Orbán Viktor magyar kormányfő Európa legnagyobb hatású politikusa.  A radikális pártok a kontinens minden sarkában csodálják, politikai húzásait az európai politikai elithez tartozó kollégái másolják, miközben ostorozzák őt. Tevékenységének hatása erősödni fog Kelet-Közép-Európában, ahol az átlagemberek dühösek életük kilátástalansága miatt, a politikusok pedig kétségbeesettek és a cinikusak tehetetlenségük miatt.

Orbán Európa második legnagyobb hatásu politikusa - írja a Financial Timesban (FT) megjelent cikkében Ivan Krasztev,  a szófiai Liberális Stratégiák Intézetének igazgatója.
Vidáman sasszézik ide-oda az unió szabta korlátok között.

A konszenzuskereső,liberalizmusra hajló, az európai intézményekért lelkesedő Merkel szöges ellentéte. Támadása a bankok ellen a pénzügyi központok ellenlázadó Occupy Wall Street mozgalom hősévé teheti Orbánt, ugyanakkor az, hogy a GDP három százaléka alatt tartja a költségvetési hiányt, a Wall Street-i pénzemberek elismerését váltja ki.Az
Orbán-adminisztráció meglepő teljesítményt produkált: egyszerre tudta kiszolgálni a választók és a piacok elvárásait.Orbán sikerének hátterében a megalkuvás és a józan ész sajátos keveredése áll - véli a bolgár politikai elemző. Egy sor ellentmondást képvisel.Egyszerre fiskális héja - a költségvetési hiány merev leszorításával és az államadósság elleni harccal - és híve a keynesista állami beavatkozásnak.Élesen bírálja az EU-t, de még mindig a legnagyobb akadály a Jobbik útjában, amely kiléptetné Magyarországot az unióból, ha tehetné.

1989-ben követelte a szovjet csapatok kivonását az országból, most behívta az orosz tőkét, hogy irányt szabjon Magyarországnak.Orbán Viktor olyan politikus, akinek elemi tehetsége van arra, hogy meghallja az idők szavát.

Kíméletlen, érzelemmentes, viszont hatékony.Nem ő változott meg, hanem a politikai
széljárás.

A magyarok azzal a reménnyel adtak kétharmados támogatást Orbánnak, hogykorrigálja
azokat az igazságtalanságokat, amelyek 1989 óta érték. 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.