A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

Ferenc pápa:
a béke a legértékesebb karácsonyi ajándék

Magyar Krónika,
2014.december 29.

Erdély Ma Hirlevél 2014- 12-22


 

A karácsony üzenetéről beszélt Ferenc pápa Advent negyedik vasárnapján: a Szent Péter térre néző pápai lakosztály ablakából délben mondott beszédében azt kívánta, hogy az idei „valóban keresztény karácsony legyen, szabad minden világiasságtól".

Az egyházfő hozzátette, hogy Jézus mindannyiunk ajtaján kopogtat, de sokan nem hallják meg világi elfoglaltságaik miatt. Szűz Mária azonban képes volt meghallani és felismerni az isteni üzenet pillanatát, pedig Mária Názáret egyszerű és alázatos lánya volt, aki az akkori római birodalom peremén élt – fogalmazott Ferenc pápa. Hangsúlyozta: a karácsony testvérünknek, Jézusnak a befogadása, aki a világnak a béke ajándékát hozza. A karácsony legértékesebb ajándéka a béke – mondta a pápa.

A katolikus egyházfő képviseletében Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás vasárnap a Rebibbia római börtönbe látogatott. A raboknak többek között imakönyveket adott át a Ferenc pápa válogatta imádságokkal. Az olasz főváros legnagyobb börtönében 2500 embert tartanak fogva, közöttük több mint háromszáz a nő, továbbá húsz kiskorú gyermek is az édesanyjával együtt nő fel a rácsok mögött. A rabok közel negyven százaléka nem olasz állampolgár. Sokan betegek, drogfüggők és családi segítség nélkül töltik le a börtönéveket – mondta el Federico Lombardi szentszéki szóvivő.

Krajewski érsek húsvétkor a másik római börtönben, a Regina Coeliben járt. Ferenc pápa március 21-én a nápolyi Poggioreale börtönbe látogat el.

MTI

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.