A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

Politika  –  dióhéjban     

Magyar Krónika,
2016. december 22.


  Dr. Pungur József     

                    

1956-őszén a Szovjet vezetés négy alapvető hibát vétett: 1. Viszketett a marka hatalmas katonai ereje megfitogtatására. 2. Elefántként egy kis egéren kívánta ezt demonstrálni. 3. Mindeközben elfejtette, hogy  a kis szürke egér élete első 500 éves európai életében maga is félelmetes elefánt volt. 4. Ez mélyen mélyében szunnyadt – s ezt sikerült felébresztenie!
A 90-es években a nagy fanfárral elkezdődött “Az Arab Tavasz”, a nyugati hatalmak hadműveletei  melyek  nyugati típusu “Demokráciát”  kívánták importálni különféle diktatúrák helyébe. Ámde midenhol tavasz helyett őszt hoztak és telet, no meg Európa nemkívánatos elözönlését.  

Németországnak az utóbbi száz évben két markáns kancellárja volt. Mindkettő előbb az egekig emelte, s azután tönkrezúzta. Az egyik totális revánsot kikényszeríteni akaró –világháborúban. A másik a szemünk láttára teszi  a szívélyes  Wilkommen politikájával – békeidőben. Sajnos kiütközött rajtuk  fajuk azon vonása, hogy amit egyszer elkezdtek azt nem tudják abbahagyni.

Görögország vagy féltucat esztendeje  még Európa legeladósodtabb, leginkább szídott és kipellengérezett országa volt.  Mióta szélesre tárta kapuit az Európára özönlű bevándorlási hullámok előtt bizonyos magas nyugati politikai körökben egyre megértőbben viszonyulnak hozzá. Megértik, hogy nem képesek ellenállni, nincs kapaciátásuk még regisztrálni sem, sőt azt is elfogadták, hogy nemzeti büszkeség miatt nem élhettek a baráti országoktól felajánlott tengerzárral sem.  Mi lehet mindennek oka?  Netán nyugati forrásokból titkon pumpált dollármilliárdok, melyek nyitva tartják a beözönlés kapuit s lélegzőgépen az országot?
Donald Trump győzelme az amerikai elnökválasztáson igencsak megdöbbentette a világot. Hiszen majdnem mindenki Hillary Clinton könnyű győzelmét remélte. Hiszen minden nagyon remekül volt előkészítve.  A demokrata gőzhenger beindult, a fősodrásu média ugrásra készen állt, a nagyágyuk csőre töltve és a kiválasztott jelölt fejdelmi pózban ígért, figyelmeztett és fenyegetett. És akkor jött egy kívűlálló, rendhagyó, furcsa figura – aki milliardos, de tudott a melósok nyelvén beszélni. És ez elég volt győzelméhez.


Edmonton, 2016 karácsony hava               

                        

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.