A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


 RÖVID HíREK
  Hírek röviden...

 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 

Kis nép is lehet nagy nemzet   

Magyar Krónika,
2017. október 6.

 

                    

Világunk egyre több gonddal, problémával terhes. Naponta jönnek elképesztő hírek. A kultúrák keveredésétől megoldást remélők csak bajt bajra tetéznek, amiért sajnos emberéletekkel fizetünk.

Nem szokatlan ez az összeomlással fenyegető vészhelyzet azoknak, akik ismerik a múltat. De kevesen veszik észre, hogy ezeknek a mindent elborító veszedelmeknek a megoldása valamiképp mindig erkölcsi megújulással volt kapcsolatos.

Mai írásunk egy beszéd, amelyet egy a nagyközönség számára teljesen ismeretlen pap mondott el: Petheő Károly. A zugligeti Szent Család plébánián szolgált, mondhatni félhivatalosan: Mindszenty bíboros egy magánlevélben küldte oda, s ott maradt haláláig. Ismeretlen, mondom, de talán nem marad az. Sok beszéde megmaradt, s méltó arra, hogy ismerjük, hiszen ma is irányt mutat nekünk. Kis nép – nagy nemzet, ezt a címet adta a lentebb található beszédének, mintha csak reagálni akart volna a tanuljunk meg kicsinek lenni szocialista butaságra. 1956. július 22-én elhangzott prédikációja nem kevesebbet jósolt, minthogy nagy nemzetként történelmet írnak egy kis nép fiai. Nem félreértés. Jövő időben beszélt a nándorfehérvári diadalról!

Három hónap múlva megtörtént.

Ma is Magyarország mutatja a megoldást, bármennyi gúnyt és rosszindulatú támadást kap is érte. Tépjük hát le a hályogot a szemünkről, ahogy Petheő Károly mondta volt. S mondja ma is neked. Mindenre van megoldás. Mindenre Istennél van a megoldás. [S. L.]

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.