A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connectio 

 ROVATOK
 Dömötör Ödön
 Táltos Ákos

 CíMLAP
Dömötör Budapesten

Megbízásom az volt, hogy összeszerkesszek egy olyan elemzést a hazai politikai helyzetrõl, melyet a külföldön élõ magyarok szótár és enciklopédikus magyarázat nélkül is megértenek. Ehhez egy helyi konzultáns kellett, így elsõ utam a Médiához vezetett, ahol a fogadó-kisasszonytól megkérdeztem, hogy hol találnék egy olyan politikai analitikust, aki megfelel bizonyos követelményeknek, mint pl. pártatlan, elfogulatlan, objektív, egyben hétpróbás szakértõje a parlamenti belharcoknak. A hölgy megmagyarázta, hogy az nem egy egyszerû feladat, jobban tenném, ha sorba venném a különbözõ sajtóklubokat.

Budapest, május 22.
Magyar Krónika

Dötötör Ödön

Megtudtam, hogy van egy Lutheránus Újságírók Nemzeti Szövetkezete, egy Görög- Keleti Rovatírók Köre, egy Baptista Politikai Hírmagyarázók Országos Központja, egy Katolikus Újságírók Nemzeti Uniója, egy Református Publicisták Ligája, Zsidó Zsurnaliszták Zsinatja, Unitárius Riporterek Egylete és - végre, valahára, - egy Magyar Sajtó Klub. Itt kaptam meg az úr nevét és címét, aki inkognitóban és farmernadrágban tájékoztatott a Politikai Helyzetrõl.

Szerinte krízis van, mert a meglevõ pártok teljesen lejáratták magukat az utolsó években, és elnevezésük már nem fedi a pártcélokat. Mikor jeleztem, hogy nem nagyon értem, hogy mire céloz, akkor felhozta a Kisgazdákat, akiknek óriási nehézségeik vannak elhitetni az ország nem-termelõ rétegeivel, hogy lelkibéke, megelégedés , prosperitás és boldogság várja azokat, akik tarhonyát termelnek és gyakran kapálják a kocsonyát. Azt mondta, hogy messzirõl meg lehet ismerni a kisgazda-politikusokat egy nemzetközi konferencián, mert csak agrár államok képviselõivel bratyiznak, akikkel aztán olyan ezoterikus kérdéseket vitatnak meg, hogy lehetséges e couscoust termelni Észak Afrikán kívül. szenvedélyesen ellenzik Trianont.

A FIDESZ, állítólag fiatalokra épült, akik a Szabadság zászlóját lengetve átugornak a régi rezsim barikádjain, lerohanják a vaskalaposokat, megbirkóznak a problémákkal, legyenek azok gazdasági, politikai, kulturális, szexuális, vagy akármi. Az a probléma, hogy bottal, vagy járókával nehéz ugrani, rohanni és birkózni, sokkal egyszerûbb leülni a babérokra. Õk is ellenzik Trianont és olyankor hadonásznak a mankóval.

A szocialisták erõsködnek, hogy a dogma csak bizonyos másik országokban halt hõsi halált, nálunk még mindig él, virul és az az egyetlen életképes államforma. Recsken tartják évi találkozójukat és olyankor könnyes szemmel merengenek a 'régi jó idõkrõl'.

Konferenciánk végével mentorom jelezte, hogy aznap estére két devernyáció volt kitûzve és hogyha akarok, akkor vele mehetek.. Az ünnepélyek alanya egy Kereskedelmi Államtitkár volt, aki nyugati utjával kapcsolatban egy 150 millió dolláros befektetést szerzett Canadából. Az elsõ gálán díszoklevelet kap és lovaggá ütik, a másodikban pedig in contumaciam felakasztják, mint a ' nemzeti vagyon lelkiismeretlen kiárusítóját'.


a tetõre

ennyi
Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt