Magyar Krónika
A gazdag és a szegény Lázár
Magyar Krónika 2018. 03. 14. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A BÉKAA béka a tó partján ugrál. Itt mindjárt fölvetődik az a kérdés, hogy miért ugrál a tó partján. Hát erre a kérdésre többféle feleletet adnak a tudósok.
hirdetés
Klikk ide
A mai evangélium eszembe juttatta, hogy gyerekként a fenti címet úgy értettem: volt egy szegény és egy gazdag ember, mindkettőt Lázárnak hívták.

Azután, amikor már felnőttként a „gazdag Lázárról” mondtam valamit, felvilágosítottak: a példabeszéd gazdagjának nincs neve, csak Lázárnak van.

Ez a példabeszéd több oldalról is megközelíthető. A földi szenvedés vállalása elvezethet „Ábrahám kebelére”. A fösvénységgel és szeretetlenséggel párosuló gazdagság a pokolra juttat. Ezek mind jó megközelítései a történetnek, de évek óta az a kijelentés motoszkál bennem, hogy „van Mózesük és vannak prófétáik”.

Mi vagyunk a gazdag rokonai. Van Mózesünk és vannak prófétáink. Sorsunk, örök életünk öröme vagy szenvedése azon múlik, hogy hallgatunk-e rájuk.

A gazdagság nagyobb felelősség. A szegénység önmagában még nem garancia az örök boldogságra. Hogy oda jutunk-e, az nem vagyoni helyzetünkön múlik, hanem azon, hallgatunk-e prófétáinkra. A próféták üzenetét pedig így lehet összefoglalni: Ahhoz, hogy megtérjünk, nem csodás eseményekre kell várnunk, hanem meg kell nyitnunk szívünket Isten szava előtt, amely arra hív, hogy szeressük Istent és felebarátainkat. – Ez Ferenc pápánk megfogalmazása, amit ő még azzal nyomatékosított, hogy felidézte: az irgalmasságot fogja Jézus számonkérni rajtunk az utolsó napon.

Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212