Magyar Krónika
Világirodalmi szintű remekmű született
Magyar Krónika 2018. 05. 26. események Kabdebó Lóránt
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Ha jól emlékszem, a hatvanas évek végén, a Napjaink szerkesztőjeként itthon talán én közöltem először folyóiratban Oravecz Imre verseit. Korábban az újvidéki Hídban Bori Imre.
Oravecz Imre
Az akkor induló költők között a legfontosabbak között tartottam számon. Mára már a mindenkori legjobb magyar költők között tartom számon. De azt hiszem, ebben egyetértés van a különböző indíttatású kritikusok és irodalomtörténészek között.

Mostanra „csak” azt tehetem hozzá, hogy legkiválóbb prózaíróink között is számon tarthatom. Most befejezett regénytrilógiája, A rög gyermekei meghatározó képet nyújt a magyar, a közép-európai földet művelő, a nemzeti létet meghatározó népről, úgy, hogy egyben az Újvilágban is helyüket megálló európai vállalkozók világáról is. „Az Édentől keletre” megszülető, munkás alapú kultúráknak a Bibliában felmutatott világát a maga pontos és tisztességes életösztönével kibontakoztató csodáját mintegy saját, személyes tapasztalatát örökíti meg számunkra. Remekmű! Kimondhatom. Az emberi történelem jó lehetőségeinek végiggondolása, és személyes átéltséggel való megírása.

Olyan életforma megidézése, amely minden korban reménységgel töltheti el az emberiséget. Bárha a történelem eddig minden esetben kiteljesedését meg is akadályozta az ilyen történeteknek. Szemben a történelemmel az emberiségben benne élő boldogulási ösztönt, a teremtéssel bele programozott igyekezet „élertreményrelobbanást” mutatja fel egyetlen család évszázados történetében.

Ezt az eposzi, sőt bibliás életmódot olvastam ki örök biztatásul írásomban, amely a Magyar Idők 2018. május 5-i, szombati számának Lugas mellékletében, a 15. oldalon jelent meg.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212