Magyar Krónika
A zarándokturizmus fejlesztésében is együttműködnek a V4-ek
Magyar Krónika 2018. 05. 18. eseményekhirek.sk | MTI
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
A V4-országokban évente mintegy 5 millió a vallási turisták száma, akiknek a táborát 2025-ig további 4 millióval kívánják növelni - hangzott el a közép-kelet-európai vallási turizmusról a V4-ek soros magyar elnökségével szervezett római konferencián kedden.
Boros Emese, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi turisztikai kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa.
Fotó: Grósz Balázs
Boros Emese, a konferencia egyik felszólalója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi turisztikai kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa az MTI-nek hangsúlyozta: a magyar V4-es elnökség érdeme, hogy az országok ezen a területen is egyre szorosabb együttműködésre törekednek. Az együttműködés elősegítheti, hogy a térség a vallási és zarándokturizmus egyik európai és nemzetközi központjává váljon. - tette hozzá.
A vallási-spirituális turizmus a világon megtett idegenforgalmi utak egynegyedét teszi ki.- jegyezte meg a miniszteri biztos.

A Magyarország szentszéki nagykövetsége szervezte találkozót megnyitó Habsburg-Lotharingiai Eduard magyar szentszéki nagykövet kiemelte, hogy a modern zarándokok repülővel érnek célba, és bármilyen más turistához hasonló infrastruktúrákat igényelnek.

A kegyhelyek nemcsak a hívőket, a laikus látogatókat is vonzzák, mivel az esetek többségében gyönyörű természeti tájakat és művészi kincseket is kínálnak az oda érkezőknek - hangsúlyozta Rino Fisichella érsek, az új evangelizálás pápai tanácsának elnöke, akihez a Vatikánban a zarándokútvonalak is tartoznak.

Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia mellett Horvátország és Szlovénia is csatlakozott a Rómában rendezett konferenciához.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212