Magyar Krónika
A zarándokturizmus fejlesztésében is együttműködnek a V4-ek
Magyar Krónika 2018. 05. 18. eseményekhirek.sk | MTI
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A JUHA juh, másképpen birka, sőt, bürge, a legjámborabb, legtürelmesebb állat, a türelem szimbóluma. Ezért mondja Petőfi, hogy a türelem a birkák erénye. Valóban, a birka nehezen hozható ki a sodrából.
hirdetés
Klikk ide
A V4-országokban évente mintegy 5 millió a vallási turisták száma, akiknek a táborát 2025-ig további 4 millióval kívánják növelni - hangzott el a közép-kelet-európai vallási turizmusról a V4-ek soros magyar elnökségével szervezett római konferencián kedden.
Boros Emese, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi turisztikai kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa.
Fotó: Grósz Balázs
Boros Emese, a konferencia egyik felszólalója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi turisztikai kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa az MTI-nek hangsúlyozta: a magyar V4-es elnökség érdeme, hogy az országok ezen a területen is egyre szorosabb együttműködésre törekednek. Az együttműködés elősegítheti, hogy a térség a vallási és zarándokturizmus egyik európai és nemzetközi központjává váljon. - tette hozzá.
A vallási-spirituális turizmus a világon megtett idegenforgalmi utak egynegyedét teszi ki.- jegyezte meg a miniszteri biztos.

A Magyarország szentszéki nagykövetsége szervezte találkozót megnyitó Habsburg-Lotharingiai Eduard magyar szentszéki nagykövet kiemelte, hogy a modern zarándokok repülővel érnek célba, és bármilyen más turistához hasonló infrastruktúrákat igényelnek.

A kegyhelyek nemcsak a hívőket, a laikus látogatókat is vonzzák, mivel az esetek többségében gyönyörű természeti tájakat és művészi kincseket is kínálnak az oda érkezőknek - hangsúlyozta Rino Fisichella érsek, az új evangelizálás pápai tanácsának elnöke, akihez a Vatikánban a zarándokútvonalak is tartoznak.

Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia mellett Horvátország és Szlovénia is csatlakozott a Rómában rendezett konferenciához.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212