Magyar Krónika
Szijjártó: Magyarország és Lengyelország erős Európát akar
Magyar Krónika 2018. 05. 26. eseményekhirek.sk | MTI
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A STRUCCA strucc a legnagyobb madár. A magassága két méter, de ha emelvényre áll, még több. A strucc nyaka hosszú, vékony és kopasz, hasonlít a csúnya, sovány nők nyakához. A strucc szép fehér farktollait eleinte a saját farán, később azonban a nők fején hordja.
hirdetés
Klikk ide
Lengyelország és Magyarország erős Európát akar, olyat, amely képes megvédeni magát, saját határait, polgárainak biztonságát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Varsóban, miután Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterre tárgyalt.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter fogadta Varsóban.
(MTI-fotó: KKM/Szabó Árpád)

Szijjártó Péter elmondta: a magyar kormány kinevezését egy nappal megelőző látogatással a lengyel-magyar kapcsolatok súlyát akarta aláhúzni. Szerinte a két ország véd- és dacszövetségben van. Ezzel a mindkét országot az utóbbi időben ért brüsszeli bírálatokra utalt.

Czaputowicz szerint hasonló Európa-víziója van az egész visegrádi csoportnak is, versenyképes, nem protekcionista, a nemzeti parlamentekben gyökerező legitimációval rendelkező, demokratikus EU-t akarnak. A lengyel külügyminiszter hasonlónak nevezte a lengyel és a magyar álláspontot az EU fő kérdéseiben.

Szijjártó Péter kifejtette: az a kezdeményezés, hogy az uniós pénzek kifizetését feltételekhez kötnék, egy politikai zsarolási potenciál kiépítése lenne. Szerinte ez nagyon európaiatlan és ellentétes az európai értékekkel. Leszögezte: az uniós források az uniós alapszerződések révén járnak.

A magyar külügyminiszter azt is elmondta: a nyugat-balkáni országok EU-integrációs folyamatát fel kellene gyorsítani. A Nyugat-Balkánon történelmi feszültségek vannak, ezeket szerinte az európai és az euroatlanti integrációval lehetne a leginkább feloldani.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212