Magyar Krónika
Szijjártó: Magyarország és Lengyelország erős Európát akar
Magyar Krónika 2018. 05. 26. eseményekhirek.sk | MTI
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Lengyelország és Magyarország erős Európát akar, olyat, amely képes megvédeni magát, saját határait, polgárainak biztonságát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Varsóban, miután Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterre tárgyalt.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter fogadta Varsóban.
(MTI-fotó: KKM/Szabó Árpád)

Szijjártó Péter elmondta: a magyar kormány kinevezését egy nappal megelőző látogatással a lengyel-magyar kapcsolatok súlyát akarta aláhúzni. Szerinte a két ország véd- és dacszövetségben van. Ezzel a mindkét országot az utóbbi időben ért brüsszeli bírálatokra utalt.

Czaputowicz szerint hasonló Európa-víziója van az egész visegrádi csoportnak is, versenyképes, nem protekcionista, a nemzeti parlamentekben gyökerező legitimációval rendelkező, demokratikus EU-t akarnak. A lengyel külügyminiszter hasonlónak nevezte a lengyel és a magyar álláspontot az EU fő kérdéseiben.

Szijjártó Péter kifejtette: az a kezdeményezés, hogy az uniós pénzek kifizetését feltételekhez kötnék, egy politikai zsarolási potenciál kiépítése lenne. Szerinte ez nagyon európaiatlan és ellentétes az európai értékekkel. Leszögezte: az uniós források az uniós alapszerződések révén járnak.

A magyar külügyminiszter azt is elmondta: a nyugat-balkáni országok EU-integrációs folyamatát fel kellene gyorsítani. A Nyugat-Balkánon történelmi feszültségek vannak, ezeket szerinte az európai és az euroatlanti integrációval lehetne a leginkább feloldani.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212