Magyar Krónika
Csehország átveszi a szlovák házszabály egyes intézkedéseit
Magyar Krónika 2018. 06. 17. eseményekhirek.sk
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KÍGYÓA kígyó borzasztó hosszú állat, hosszabb a legrövidebb öntözőcsőnél is.
hirdetés
Klikk ide
A cseh Képviselőház átveszi a szlovák parlament házszabályának egyes pontjait. Mindkét ország igyekezni fog összehangolni a házszabályát az Európai Parlamentével. Ezt Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke jelentette ki, miután csütörtökön találkozott a pozsonyi várban Radek Vondráčekkel, a cseh Képviselőház elnökével
Megegyeztünk, hogy a házszabály-módosítások keretében – mert az Csehországban is esedékes – igyekezni fogunk olyan intézkedéseket is bevezetni, amelyek közelebb hozzák az Európai Parlament jogalkotási gyakorlatát a nemzeti parlamentekhez.– fejtette ki Danko, hozzátéve: ezek egyike az EP és a nemzeti parlamentek közötti kommunikáció és információcsere javítására fog irányulni.

Danko emlékeztetett, hogy Szlovákia már túl van egy házszabály-módosításon, amelyet sokan bíráltak. Ezt a módosítást ugyanakkor felhasználhatta Andrej Kiska államfő védelmére is, ezért meggyőződése, hogy „büszkék lehetünk rá”. Hangsúlyozta, hogy a módosított szlovák házszabály egyes intézkedéseit Csehország is átveszi. Vondráček ezzel összefüggésben annak fontosságát emelte ki, hogy Szlovákia és Csehország kölcsönösen inspirálódhatnak a másik által.

Az, hogy a politikusokra hogyan tekint a társadalom, a parlamentben dől el - figyelmeztetett a cseh Képviselőház elnöke. Hangsúlyozta: ezen a téren nagy szükség van a tiszteletre. A visegrádi négyek (V4) szlovák elnökségével kapcsolatban a tárgyalófelek megegyeztek: dolgozni fognak azért, hogy a V4 hangját meghallgassák Európában. Danko említést tett a V4 közelgő találkozóiról a balti államok, a Benelux államok, majd pedig Németország és Franciaország képviselőivel, melyeket állítása szerint a két országnak közösen sikerült tető alá hoznia.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Dr. Machan Tamás Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212