Magyar Krónika
Kormányszóvivő: Orbán Viktor olaszországi látogatása kijelölte a pályát
Magyar Krónika 2018. 09. 10. eseményekhirek.sk | MTI
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a Sargentini-jelentés ügyében az a legfontosabb, hogy miként állnak fel az európai "sakkjátszmában" a felek, és Orbán Viktor miniszterelnök olaszországi látogatása, egyeztetése Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel "kijelölte a pályát".
Az M1 aktuális csatornán péntek este arról kérdezték, hogy a miniszterelnök részt vesz szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a Sargentini-jelentés vitáját tartják.

A dokumentumról másnap szavaz a parlament Strasbourgban. Kovács Zoltán úgy fogalmazott: ahogy Emmanuel Macron francia elnök vezetésével felálltak a bevándorláspárti erők az egyik oldalon, úgy a kötelességüket teljesítő, a szárazföldi és a tengeri határok védelméért mindent megtevő, bevándorlásellenes politikai erők a másikon. Ennek a küzdelemnek egy állomása a Sargentini-jelentés - vélte a kormányszóvivő. A várható döntésről azt mondta: "meglátjuk, hogy bölcs lesz-e a parlament, vagy sem". Szavai szerint az a törésvonal, amely mentén leginkább eltérnek a vélemények az Európai Unióban, a bevándorlást támogató, liberális baloldali álláspont és azt markánsan ellenző nemzeti, konzervatív politizálás között húzódik.

Judith Sargentini az Európai Zöld Párt képviselőjeként készítette el a magyar jogállamiságról szóló jelentését, amelyet júniusban fogadott el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) 37 tag támogatásával és 19 ellenszavazattal. A dokumentum szerint Magyarországon szűkülnek a szabadságjogok, és felveti annak lehetőségét, hogy megvonják a szavazati jogot Budapesttől.