Magyar Krónika
Öt étel, amit minden egyes nap kéne fogyasztanod
Magyar Krónika 2018. 09. 10. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Teresa Fung táplálkozási szakértő és a Harvard Egyetem professzora szerint vannak olyan ételek, amiket napi szinten kéne fogyasztanunk, hogy igazán egészséges étrendünk legyen.
Áfonya
Mert: nagyon magas az antioxidánstartalma, mellette pedi  A- és C-vitaminban, valalamit rostban is gazdag. A benne található flavonoidok pedig mérhetően javítják a memóriád, a gondolkodási és a motor képességeid.Helyettesíthető gránátalmával vagy cseresznyével is.

Csonthéjas magvak
Mert: bár a dió, a mogyoró és a mandula kalóriatartalma magas, de ezek mind rengeteg E-vitamint és fehérjét tartalmaznak, ráadásul omega-3 zsírsavban is bővelkedik.

Kelbimbó
Mert: A-, C- és K-vitaminban bővelkedik, plusz káliumot és folsavat is jelentős mennyiségben tartalmaz, és mindehhez még hozzájön az is, hogy különleges vegyületei megakadályozzák sejtkárosodást a szervezetben.Ha nagyon nem bírod, akkor egészen nyugodtan nyúlj a brokkolihoz, a káposztával vagy karfiolhoz.

Lazac
Mert: kétségtelenül drága mulatság minden nap lazacot enni, de hetente egyszer azért érdemes lenne beépíteni az étrendedbe, ugyanis rengeteg fehérjét és omega-3 zsírsavat tartalmaz. Kiválthatod chia maggal vagy lenmaggal.

Natúr joghurt
Mert: probiotikumokban gazdag – ez segít megtisztítani a bélrendszert –, plusz fehérje, B12-vitamin, kalcium és magnézium is bőven megtalálható benne.
Azt talán mondanunk sem kell, hogy ne a ízesített, gyümölcsös joghurtokra gondolj, ezek ugyanis rengeteg cukrot tartalmaznak.