Magyar Krónika
Szeptemberben Budapest a szakmák fővárosa lesz
Magyar Krónika 2018. 10. 12. eseményekMH
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
A rendezők a pályaválasztás előtt álló általános iskolások mellett a szakképzésben tanulókat, hozzátartozóikat és minden érdeklődőt szívesen látnak
Szeptember 26-28. között Budapest ad otthont a 2018-as szakmák Európa-bajnokságának, a EuroSkills Budapest 2018-nak. A háromnapos rendezvény alatt 37 versenyszámban mérik össze tudásukat Európa legtehetségesebb fiatal szakemberei. A nemzetközi verseny kiváló alkalom arra, hogy a magyar fiatalok bebizonyítsák, hogy tudásuk és tehetségük európai szinten is versenyképes

A világ egyetlen országa sem lehet versenyképes, ha nem áll mögötte megfelelő képzettségű és tudású szakemberréteg. Ezt felismerve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évek óta azért dolgozik, hogy javítsa és korszerű tudással töltse fel a szakképzési rendszert. Emellett a gazdasági kamarák komoly szerepvállalással támogatják a fiatalokat, legyen szó a testhezálló szakma és szakirány megválasztásáról, vagy a megfelelő gyakorlati helyek megtalálásáról. „Az oktatási rendszer átalakítása, a duális képzés bevezetése, az ipar képviselőinek integrálása a képzési rendszerbe mind ezt a célt szolgálták. Idén ágazati készségtanácsok alakulnak a szakmák oktatási igényeinek meghatározására, a tananyagok korszerűsítésére, a követelmények újragondolására. Ezenkívül javasoltuk, és továbbra is kiállunk egy általános ösztöndíj bevezetése mellett a szakképzésben.” – nyilatkozta Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) alelnöke.

Szeptember 26-28. között Budapest ad otthont a 2018-as szakmák Európa-bajnokságának, a EuroSkills Budapest 2018-nak. A háromnapos rendezvény alatt 37 versenyszámban mérik össze tudásukat Európa legtehetségesebb fiatal szakemberei. A nemzetközi verseny kiváló alkalom arra, hogy a magyar fiatalok bebizonyítsák, hogy tudásuk és tehetségük európai szinten is versenyképes. Jó eséllyel, hiszen a EuroSkills és párja, a WorldSkills versenyeken a magyarok összesen 11 arany, 12 ezüst, 22 bronz és 42 kiválósági érmet szereztek az elmúlt tíz évben. Ilyen eredményeket nem tudtak volna elérni a hazai fiatalok naprakész és kompetitív szakmai tudás nélkül, hiszen ezeken a versenyen a szakmák legjobbjai mérik össze a tudásukat, ráadásul idegen országban, idegen nyelven.

A háromnapos, ingyenes rendezvény alatt a szervezők 80 000 látogatóra számítanak. A rendezők a pályaválasztás előtt álló általános iskolások mellett a szakképzésben tanulókat, hozzátartozóikat és minden érdeklődőt szívesen látnak.

A szakmák Európa-bajnokságára utazóknak a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít.
További információ az esemény weboldalán, illetve az esemény facebook oldalán található.