Magyar Krónika
Brüsszel a régi Moszkva
Magyar Krónika 2018. 12. 10. eseményekBayer Zsolt
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Mi tudjuk, mert abban nőttünk fel: akkor is minden meg volt magyarázva. ’56, ’68, 80 – internacionalista segítségnyújtás, és amúgy is, a „fasiszta reakciós elemek” le akarják rombolni a szocializmus nagyszerű vívmányait. Meg aztán minek annyit „magyarkodni”, és micsoda szerencse, hogy elvették Erdélyt, „mit is csinálnánk azzal a sok nyomorgóval”.
Továbbá öntudatos szocialisták és kommunisták és internacionalisták nem mennek el a Los Angeles-i olimpiára, mert az „imperialisták” fegyverkeznek és fenyegetik a „béketábort”, amely szakadatlanul folytatja a békeharcot. S ami a legfontosabb: ’56 ellenforradalom volt, aki ezt elfogadja, lehet nadrágszíjparcellája az M7-es mellett, kiviheti rá a kiszuperált Ikarus buszt, és lehet pihenni, elvtársak! Meleg sör, hideg virsli – éljen május elseje!

Most Brüsszel a mi hajdani Moszkvánk. És minden meg van magyarázva. Az EP nem szavazta meg a migránsvízumot? Semmi baj, elvtársak, majd a LIBE-bizottság eljár Fernando López Aguilar (Alekszej Koszigin) elvtárs útmutatása szerint. „Nem volt elég idő szavazni”, ráadásul számos elvtárs kivette a szavazókártyáját, úgyhogy megismételjük a szavazást, elvtársak, s ha kell, addig szavazunk, ameddig csak szükséges, majd mi megmutatjuk a fasisztáknak, hogy hol lakik az Úristen (ja! azt nem! Úristen nincsen, elvtársak, és aki ilyesmire hivatkozik, amúgy is kirekesztő, mert nem veszi figyelembe a muszlim elvtársak és Allah elvtárs érzékenységét).

És nekiállnak, és majd megszavazzák! És majd bárhol beadhatják végre a vízumkérelmüket a migráns elvtársak, és vizsgálat nélkül meg is kapják, mert csak a fasiszták akarják itten megvédeni a nemzetüket meg a nemzetállamot, az internacionalista elvtársak ezt nem hagyhatják, éppen ezért, ha kell, akkor be is vonulnak a renitens nacionalisták és fasiszták életébe. Egyelőre még nem tankokkal, az ma már idejétmúlt, az új elvtársak pénzzel vonulnak be.

Előkészítésképpen Soros György elvtárs (Leonyid Brezsnyev) iránymutató, irányadó látogatást tesz a brüsszeli elvtársaknál. Frans Timmermans elvtárs (Erich Honecker) megérti az idők szavát, továbbá Leonyid Soros elvtárs iránymutatását, és magáévá teszi a javaslatot, amely szerint a renitens, lázadozó, végső soron és mindenekelőtt persze fasiszta országoktól (Magyarország, Csehország, Lengyelország, ’56, ’68, 80) el kell venni a támogatásokat (kohéziós alap), és oda kell adni Leonyid Soros elvtárs internacionalista „civil” szervezeteinek.

Mert Leonyid Soros elvtárs igazán tudja, hogyan kell harcolni a fasizmus ellen, Soros elvtárs messziről felismeri a fasisztát, és még messzebbről a pénzt, és az ő iránymutatása és tapasztalata elengedhetetlen a fasizmus elleni harcban, amelynek élén olyan elvtársak állnak, mint Sargentini elvtárs (Gustáv Husák) és Verhofstadt elvtárs (Marosán György), és mindig számíthatunk Juncker elvtárs (Borisz Jelcin) önzetlen segítségére is.

S ideje azt is újra kimondani végre, hogy nem a zsömle kicsi, elvtársak, hanem az emberek pofája nagy, különösképpen a fasiszták pofája, éppen ezért kell beengedni minél több migráns elvtársat, mert az ő pofájuk sokkal kisebb, arról nem is beszélve, hogy a fasizálódó országok példája egyre ragadósabb, fogynak a megbízható szavazók, elvtársak, de a migráns elvtársak majd ránk szavaznak, elvtársak. S közben tündökölhetünk az emberbaráti, jogvédő elvtárs pózában.

Szóval ismerjük mindezt, elvtársak. Pontosan tudjuk, hogy most csak azért kell Brüsszelre és a többi elvtársra figyelni, mert amit mondanak, annak homlokegyenest az ellenkezője az igazság. Mint a régi Moszkva. És csak szólunk: ’56, ’68, 80; el lesztek takarítva, elvtársak!
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212