Magyar Krónika
Gyászol a Habsburg-család
Magyar Krónika 2019. 01. 06. eseményekSuhajda Zoltán
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A BOGÁRA bogár a földön mászik. De akár mászik, akár nem, mindenesetre három fő részből áll, úgymint: a fej, a tor és a potroh. Szervezetileg tehát sokkal fejlettebb, mint az ember, amelynek csak egy fő része van, úgymint: a has. Némely embernek a hasa helyett szintén potroha van.
hirdetés
Klikk ide
76 éves korában meghalt Elisabeth Sandhofer főhercegnő
Meghalt Elisabeth Sandhofer főhercegnő, a Habsburg-család tagja, a törcsvári kastély egyik örököse – írja a Krónika.ro a törcsvári (Bran) kastély vezetőségének közlése nyomán.

A kastély belső udvarán külön helyet alakítottak ki a 76 éves korában elhunyt főhercegnő emlékére gyújtott gyertyáknak és a részvétnyilvánítási könyvnek.

A törcsvári kastély mélységes szomorúsággal tájékoztat ő császári és királyi fensége, Elisabeth Sandhofer főhercegnő távozásáról, aki hosszú és súlyos szenvedés után tért meg az örökkévalóságba. Melegszívű, diszkrét jelenléte, finom humora meghatározó volt abban, hogy a kommunizmus hosszú éjszakája után a törcsvári kastély ismét életre kelt. Nevét mindig imáinkba fogjuk foglalni nagyanyjával, Maria királynéval, és édesanyjával, Ileana hercegnővel együtt
– írják a közleményben.

A törcsvári kastély 2009-ben került vissza teljes egészében Ileana hercegnő leszármazottai – Dominic von Habsburg főherceg, Maria Magdalena Holzhausen főhercegnő és Elisabeth Sandhofer főhercegnő – tulajdonába.

A műemlék azóta is Brassó megye leglátogatottabb turisztikai célpontja, 2017-ben több mint egymillióan keresték fel.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212