Magyar Krónika
Gyászol a Habsburg-család
Magyar Krónika 2019. 01. 06. eseményekSuhajda Zoltán
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
76 éves korában meghalt Elisabeth Sandhofer főhercegnő
Meghalt Elisabeth Sandhofer főhercegnő, a Habsburg-család tagja, a törcsvári kastély egyik örököse – írja a Krónika.ro a törcsvári (Bran) kastély vezetőségének közlése nyomán.

A kastély belső udvarán külön helyet alakítottak ki a 76 éves korában elhunyt főhercegnő emlékére gyújtott gyertyáknak és a részvétnyilvánítási könyvnek.

A törcsvári kastély mélységes szomorúsággal tájékoztat ő császári és királyi fensége, Elisabeth Sandhofer főhercegnő távozásáról, aki hosszú és súlyos szenvedés után tért meg az örökkévalóságba. Melegszívű, diszkrét jelenléte, finom humora meghatározó volt abban, hogy a kommunizmus hosszú éjszakája után a törcsvári kastély ismét életre kelt. Nevét mindig imáinkba fogjuk foglalni nagyanyjával, Maria királynéval, és édesanyjával, Ileana hercegnővel együtt
– írják a közleményben.

A törcsvári kastély 2009-ben került vissza teljes egészében Ileana hercegnő leszármazottai – Dominic von Habsburg főherceg, Maria Magdalena Holzhausen főhercegnő és Elisabeth Sandhofer főhercegnő – tulajdonába.

A műemlék azóta is Brassó megye leglátogatottabb turisztikai célpontja, 2017-ben több mint egymillióan keresték fel.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212