Magyar Krónika
Százmillió forintot szeretne kapni isztriai villájáért Demszky Gábor
Magyar Krónika 2019. 01. 21. eseményekBaranyai Gábor
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Heller Ágnest is horvátországi birodalmában látta vendégül a volt SZDSZ-es főpolgármester
A 2004-es esztendő számtalan botránya közül is kiemelkedett annak idején Demszky Gáboré, akiről akkor derült ki: az Adriai-tengerhez közel vásárolt magának nyaralót, és az FKF Zrt.-től bérelt autóval járt oda. A liberális politikus, aki tavaly ősszel a politikába való visszatérését is meglebegtette, most megszabadulna az isztriai ingatlantól.

Demszky Gábor eladja az Isztriai-félszigeten fekvő Kusariban lévő villáját, az ingatlanért mintegy százmillió forintnak megfelelő horvát kunát vagy eurót szeretne kapni – értesült a Magyar Idők.

Az ingatlanokkal foglalkozó honlapon szereplő hirdetés szerint a teljesen felújított, kőből épült ház légvonalban ötszáz méterre, úton mintegy három kilométerre fekszik az Adriai-tengertől, közvetlen rálátással a Kvarner-öbölre, Rijekára és Cres szigetére. A volt SZDSZ-es budapesti főpolgármester ingatlana három részből áll: van egy földszinti, önálló bejáratú 150 négyzetméteres lakrész, amely kiterjed az emeletre is, ahol két hálószoba, nappali, konyha, fürdőszoba és a vécé van. Szintén külön földszinti bejáratú egy 30 négyzetméteres stúdióapartman, amely összeköthető egy száz négyzetméteres emeleti lakrésszel. A hirdetés szerint a kusari ingatlan központi fűtéses, a vízellátás pedig tartályról oldható meg.

A nyaraló annak idején nagy nyilvánosságot kapott, sokat fájt emiatt a liberális politikus feje.

Demszky Gábor még 2002-ben vette meg ma már nevetségesen alacsonynak tűnő, ötmillió forintos áron az Abbáziától harminc kilométerre fekvő telket és a rajta lévő romos építményeket. A régi épületeket szinte az alapokig visszabontották, és a korabeli híradások szerint mintegy másfél év alatt épült fel a liberális politikus nyaralója. A kopár, sziklás tájban üdítő színfoltot jelentett a villa belső udvara, ahol a térségre jellemző krónikus vízhiány ellenére méregzöld gyep volt, este pedig lámpák világították meg a rusztikus kőfalakat. A házhoz gondnok is dukált, aki az apróbb kőművesmunkákat is elvégezte, de itt tartotta a főpolgármester a tulajdonában lévő arab telivér kancáját és annak csikaját is.

Autópályán akár hét-nyolc óra alatt elérhető a kusari villa Budapestről, amit az akkor hivatalban lévő Demszky Gábor az FKF Zrt.-től havi 156 ezer forintért bérelt Opel Fronterával vagy a Városháza Volkswagen Touaregjével tett meg. A nyaraló körül akkoriban a Blikk riporterei az FKF Mercedes kisbuszából üdítőket, élelmet pakoló két férfival is találkoztak, akik a fővárosi cég gépkocsijavító műhelyének vezetője és művezetői voltak.

A jelentősen megnövekedett értékű ingatlan meglétét egy ideig nem hozta nyilvánosságra Demszky Gábor, akinek akkoriban 671 ezer forintos bruttó fizetése és havi 200 ezres költségtérítése volt. A fokozódó médiaérdeklődésre tekintettel a Városháza sajtóosztálya 2004 elején közleményt adott ki, amely szerint az öt épületből álló ingatlanegyüttesre családi kölcsönökből és ingatlaneladásokból jött össze a pénz, és az épületeket Demszky és akkori felesége négy barátjával közösen vásárolta meg. A Magyar Nemzetnek 2004 nyarán a helyszínen már úgy nyilatkozott: "Két balatoni házat adtunk el, hogy ezt megépíthessük, 35 millióért adtuk el a feleségem családjáét, 12 millióért a miénket."

A luxusnyaralóban sokáig nagy élet volt, a főpolgármester és aktuális házastársa politikus barátai, cégvezetők, művészek adták egymásnak a kilincset.

Legutóbb tavaly augusztusban Demszky Gábor és a kusari villa azzal került be a hírekbe, hogy ötödik feleségével itt tartották a mézesheteiket, a nyári "díszvendégek" pedig nem mások voltak, mint Heller Ágnes filozófus, Magyar Bálint liberális kultuszminiszter és Hermann Zsuzsanna, a mélyszegénységben élő romákat segítő Szocsoma civil szervezet ikonikus alakja.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212