Magyar Krónika
7 vezér, 1 nemzet téli tábor Montreálban
Magyar Krónika 2019. 02. 06. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A BOGÁRA bogár a földön mászik. De akár mászik, akár nem, mindenesetre három fő részből áll, úgymint: a fej, a tor és a potroh. Szervezetileg tehát sokkal fejlettebb, mint az ember, amelynek csak egy fő része van, úgymint: a has. Némely embernek a hasa helyett szintén potroha van.
hirdetés
Klikk ide
A montreáli 23. sz. Szent László cserkészcsapat, valamint a 37.sz. Szent Margit leánycserkészcsapat 2019. január 18-20 között megrendezték a 7 vezér, 1 nemzet téli tábort.
A táborban 26 cserkész és 2 cserkészszülő vett részt. Torontóból érkezett Kontra Tamás cscst., a Külföldi Magyar Cserkészszövetség Kelet-Kanadai körzeti parancsnoka. A táborhely Camp Kinkora volt, amely montreáltól egy órára északra, a Laurentian hegységben van, ahol a csapatok már a 80-as évek óta sokszor táboroztak.

A tábor alatt rendkívül hideg volt, éjjel -27 C fok, nappal -20 C fok. A hideg ellenére 20 cm hó esett, ami az időjárási szakemberek szerint utoljára 1920-ban fordult elő. A cserkészek felkészültek meleg ruhaneművel, volt aki 5 réteg ruhát viselt. A nagy házban éjjel-nappal égett a tűz a kandallóban, ami melegített és hozzájárult a hangulathoz.

A cserkészek több kinti programon vettek részt: természetjárás, túlélési kunyhó építés, számháború és szánkózás. Sok benti ének, játék és egyéb program volt. Az idei akadályverseny keretmeséjének témájáról is volt ismertető: péntek este az őrsvezetők bemutatkoztak mint a 7 vezér, a szombat esti tábortűznél pedig az őrsök bemutatták a különböző mondákat.
A cserkészek kicsit fáradtan, de tele szép élményekkel tértek haza.
Köszönet Csíki Máriának és Pagonyi Anitának a finom ételért, Szendrei Tamás napostisztnek és az őrsvezetőknek sok munkájukért.

A téli tábor vége óta nagy lendülettel készülünk a cserkészebédre, a tavaszi akadályversenyre, a nyári és a vezetőképző táborra.

Jó munkát!
Csukly Erzsi cst., lcspk. és Edvi István cst., cspk.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212