Magyar Krónika
Késő bánat
Magyar Krónika 2019. 09. 22. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Minden fegyveres erőnek, hogy értékes legyen, szüksége van belső erkölcsi rugóra.
A hadsereg értékét nem csupán a szervezés, a technikai fölkészültség és a kiképzés határozzák meg, hanem az eredményes harcnak feltétele a hadsereg erkölcsi ereje. Ez az erkölcsi erő csak egy eszményi hitből fakadhat. Valamikor a vallás, majd a nacionalizmus hevítette, lelkesítette a katonát.

Ma ezek a jelszavak elkoptak, lejárták magukat, ma a militarizmust is gyökeresen ki akarjuk irtani, tehát oly hitre van szükségünk, amely a nép egyetemét újra átfogja, magával ragadja, fáradt letargiájából fölrázza, amely jogfosztás helyett "szabadságot", osztályuralom helyett "testvériességet" hirdet. Ezt a hitet csak a szocializmus tanaiból merítjük és e tanok emberséges igéinek megvalósítására igenis kell a szociális fegyveres erő.

Így értekezett a Népszava hasábjain száz éve az a Linder Béla, aki pár hónappal korábban, mint hadügyminiszter nem akart többé katonát látni.

Ezen a napon adták hírül a lapok, hogy a cseh légionáriusok Pozsonyban egy engedélyezett népgyűlésen belelőttek a tömegbe, legalább 16 halott és 44 sebesült volt az eredmény.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212