Magyar Krónika
Késő bánat
Magyar Krónika 2019. 09. 22. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A STRUCCA strucc a legnagyobb madár. A magassága két méter, de ha emelvényre áll, még több. A strucc nyaka hosszú, vékony és kopasz, hasonlít a csúnya, sovány nők nyakához. A strucc szép fehér farktollait eleinte a saját farán, később azonban a nők fején hordja.
hirdetés
Klikk ide
Minden fegyveres erőnek, hogy értékes legyen, szüksége van belső erkölcsi rugóra.
A hadsereg értékét nem csupán a szervezés, a technikai fölkészültség és a kiképzés határozzák meg, hanem az eredményes harcnak feltétele a hadsereg erkölcsi ereje. Ez az erkölcsi erő csak egy eszményi hitből fakadhat. Valamikor a vallás, majd a nacionalizmus hevítette, lelkesítette a katonát.

Ma ezek a jelszavak elkoptak, lejárták magukat, ma a militarizmust is gyökeresen ki akarjuk irtani, tehát oly hitre van szükségünk, amely a nép egyetemét újra átfogja, magával ragadja, fáradt letargiájából fölrázza, amely jogfosztás helyett "szabadságot", osztályuralom helyett "testvériességet" hirdet. Ezt a hitet csak a szocializmus tanaiból merítjük és e tanok emberséges igéinek megvalósítására igenis kell a szociális fegyveres erő.

Így értekezett a Népszava hasábjain száz éve az a Linder Béla, aki pár hónappal korábban, mint hadügyminiszter nem akart többé katonát látni.

Ezen a napon adták hírül a lapok, hogy a cseh légionáriusok Pozsonyban egy engedélyezett népgyűlésen belelőttek a tömegbe, legalább 16 halott és 44 sebesült volt az eredmény.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212