Magyar Krónika
Sportszerű véleménye miatt penderítették ki a teniszlegendát
Magyar Krónika 2019. 09. 22. eseményekJuhász Attila
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Az Athlete Ally nevű szervezet, amely az LMBTQ-közösséghez (Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer emberek) tartozó sportolók jogainak támogatását, érvényesítését állítja tevékenységének fókuszába most leghíresebb tagjával szüntetett meg minden kapcsolatot.
Az összesen 59-szeres Grand Slam-győztes Martina Navratilová ugyanis ellenvéleményt merészelt megfogalmazni velük szemben.
Martina Navratilova | Foto: Clive Brunskill/Getty Images
A leszbikusságát évtizedek óta nyíltan vállaló legenda ugyanis nem tartja helyesnek azt, ha egy transzszexuális, vagyis férfiból magát nővé operáltató sportoló a hölgyek között versenyez. Navratilová szerint ez nem tisztességes, sőt lényegében csalásnak tekinthető, hiszen szerinte egy férfinak született, férfi génekkel rendelkező sportoló küzd meg olyanokkal, akik biológiai szempontból is nők.

Az ember azt gondolná, hogy ez egy teljesen világos és egyértelmű, ráadásul mélységesen sportszerű megnyilvánulás, a magát nyíltan az LMBTQ-közösséghez tartozónak valló személytől.

Ám, a szintén homoszexuális sportoló, a korábban bírkózásban jeleskedő Hudson Taylor által alapított szervezetnél ez kiverte a biztosítékot, azonnal eltávolították őt a tanácsadó testületből, homofóbnak, pontosabban transzfóbnak bélyegezték az amerikai teniszlegendát.

Azt pedig mindenki pontosan tudja, hogy ez mit is jelent.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212