Magyar Krónika
Támogatói ebédet tartott a Montreáli Cserkészcsapat
Magyar Krónika 2019. 05. 14. eseményekBankó Anna
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Az 1953-ban alakult 37. Szent Margit lánycserkészcsapat, és a 23. Szent László fiúcserkészcsapat idén, 2019. március 24-én tartotta meg a támogatói ebédjét.
A vasárnap, 11 órakor kezdődő szentmisét Licskó Szabolcs atya felnőttcserkész a cserkészgyerekek bevonásával, segítségével tartotta.

A cserkészek közül többen ministráltak, segítettek a víz, bor, ostya bevitelében, valamint a könyörgéseket is a cserkészcsapat tagjai olvasták.
A szentmise alatt a Lubilate együttes zenélt.
A szentmisét követően, a Montreáli Magyarok Nagyasszonya Plébánia Mindszenty termében került sor az ebére. Az előkészületekben, - tombolák előkészítése, terítés, konyhai előkészületek – a cserkészek, valamint a cserkészszülők segédkeztek.

A támogatói ebédet Csukly Erzsébet, a lánycsapat vezetője, Edvi István, a fiúcsapat vezetője, valamint Licskó Szabolcs atya felnőttcserkész beszéde nyitotta meg.

Az eseményen több magyar szervezet vezetője képviseltette magát, a részvevők száma körülbelül 185 fő volt. Az ebéd alatt a Montreali Magyar Cserkészet támogatása érdekében, süti vásárra, illetve tombolajegy vásárra is sor került.
A főétkezés után rövid videó-, és képvetítés következett. A cserkészcsapatok egy kiállítással is készültek: a cserkészet megalakulásától kezdődően, különböző fényképes plakátokat készítettek, melyekből  kiállítást szerveztek.

Az ebéd nagyon jó hangulatban telt, jó volt látni azt az összetartást, a segítségnyújtást, amelyet a cserkészek mindig is képviselnek, hiszen a cserkészet az Isten, a Haza, az embertárs, és a magyarság szolgálatára neveli a cserkészeket.

Szeretettel gratulálunk a Montreáli Magyar Cserkészcsapatoknak eddigi kitartó munkájukért, és további sikeres cserkészéveket kívánunk nekik!

Köszönjük a szülők, barátok sok segítségét!

Jó Munkát!
Bankó Anna, KCSP ösztöndíjas, Montreal QC.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212