Magyar Krónika
Mekkora fegyvertény?
Magyar Krónika 2019. 05. 14. eseményekSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A STRUCCA strucc a legnagyobb madár. A magassága két méter, de ha emelvényre áll, még több. A strucc nyaka hosszú, vékony és kopasz, hasonlít a csúnya, sovány nők nyakához. A strucc szép fehér farktollait eleinte a saját farán, később azonban a nők fején hordja.
hirdetés
Klikk ide
A feladat adva van: valahogy le kell fitymálni Orbán Viktor meghívását a Fehér Házba. Erre számos mód lehetne, észre kellene venni például, hogy a kormányoldal sem fújja a győzelmi trombitát.
A Klubrádióban persze az ész helyén már régen az érzelmek tombolnak, s Kuncze is ennek megfelelően beszélt arról, hogy miért lesz vesszőfutás ez a washingtoni út.

Ezért nem is emelnék szót. De a tudósítás szerint a műsorhoz hozzászólók többen is éles hangon keltek ki az ellen, hogy tehetséges politikusnak nevezzék Orbán Viktort, mert szerintük azzal a hatalmi, médiabeli és anyagi fölénnyel, amellyel ő és pártja rendelkezik, az, amit elért, nem olyan nagy fegyvertény.

Drága feleim! Gondolkozzatok már, ha van mivel. Milyen hatalmi, médiabeli és anyagi fölénye volt Orbán Viktornak, amikor 1998-ban először nyert választást? Később talán kicsit jobb helyzetben volt, de effajta fölényről 2010-ben sem lehetett beszélni.

Mit gondolnak a klubtársak, miből lett – ha lett – az általuk látott fölény?
Két komoly tényezőt említek: az első a szavazók nagy és növekvő száma. (Emlékeztetek: a patkány szapora állat). A második az ellenzék siralmas szellemi állapota. A szavazók körében elért sikerek pedig nem az égből pottyantak, azért bizony meg kellett küzdeni. Küzdeni ugyan a jobbik-balik oldalon is küzdenek, de valami azon a térfélen hiányzik. Hogy mi? Elárulom nektek, Bolgár úr kedves hívei: a tehetség. A politikai véna. Az a képesség, amely meglátja a lényeget és egy kicsit előre is tud gondolkodni.

Egyébként lehet, hogy a gyűlölködők most fején találták a szöget. Akár igazuk is van abban, hogy Orbán nem tehetséges politikus. Több annál. Van egy szavunk erre: államférfi.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212