Magyar Krónika
Mekkora fegyvertény?
Magyar Krónika 2019. 05. 14. eseményekSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
A feladat adva van: valahogy le kell fitymálni Orbán Viktor meghívását a Fehér Házba. Erre számos mód lehetne, észre kellene venni például, hogy a kormányoldal sem fújja a győzelmi trombitát.
A Klubrádióban persze az ész helyén már régen az érzelmek tombolnak, s Kuncze is ennek megfelelően beszélt arról, hogy miért lesz vesszőfutás ez a washingtoni út.

Ezért nem is emelnék szót. De a tudósítás szerint a műsorhoz hozzászólók többen is éles hangon keltek ki az ellen, hogy tehetséges politikusnak nevezzék Orbán Viktort, mert szerintük azzal a hatalmi, médiabeli és anyagi fölénnyel, amellyel ő és pártja rendelkezik, az, amit elért, nem olyan nagy fegyvertény.

Drága feleim! Gondolkozzatok már, ha van mivel. Milyen hatalmi, médiabeli és anyagi fölénye volt Orbán Viktornak, amikor 1998-ban először nyert választást? Később talán kicsit jobb helyzetben volt, de effajta fölényről 2010-ben sem lehetett beszélni.

Mit gondolnak a klubtársak, miből lett – ha lett – az általuk látott fölény?
Két komoly tényezőt említek: az első a szavazók nagy és növekvő száma. (Emlékeztetek: a patkány szapora állat). A második az ellenzék siralmas szellemi állapota. A szavazók körében elért sikerek pedig nem az égből pottyantak, azért bizony meg kellett küzdeni. Küzdeni ugyan a jobbik-balik oldalon is küzdenek, de valami azon a térfélen hiányzik. Hogy mi? Elárulom nektek, Bolgár úr kedves hívei: a tehetség. A politikai véna. Az a képesség, amely meglátja a lényeget és egy kicsit előre is tud gondolkodni.

Egyébként lehet, hogy a gyűlölködők most fején találták a szöget. Akár igazuk is van abban, hogy Orbán nem tehetséges politikus. Több annál. Van egy szavunk erre: államférfi.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212