Magyar Krónika
Orránál fogva
Magyar Krónika 2019. 05. 27. eseményekSurján lászló
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
A mai posta két szórólapot hozott: a fidesz-kdnp és a demokratikus koalíció küldött számomra üzenetet.
A kormányoldal egy lapon összefoglalja a kampányának lényegét: elutasítja a migrációt segítő uniós intézkedéseket, a névtelen bankkártyákat, a könnyen megszerezhető migránsvízumot, a kvótákat. Kiáll a határok védelme mellett és nem adna európai közpénzt a migrációt segítő szervezeteknek.
Dobrev klára listavezetőkén arra buzdít, hogy legyünk mi is egyenrangú európai polgárok. Hogy miben látja ennek sérelmét, azt nem fejti ki, viszont három dolgot szorgalmaz: európai minimálbért, európai minimálnyugdíjat és európai családi pótlékot.

Jelentem, gyurcsány körül semmi nem változott. Híres beszédében elárulta, hogy miniszterelnökként folyamatosan hazudott. Dobrev most listavezetőként ott folytatja, ahol a férje abbahagyta.
Európai minimálbér nincs. Vannak, akik szeretnék, hogy legyen, de a 28 tagállamból csak 22 államban vagy egyáltalán minimálbér, amelynek összege a 260.8 eurótól 1998.6 euróig változik. Jó lenne, ha a dk tisztázná, hogy a 0 és a 2000 euró közötti sávban mit tekint "európai minimálbérnek.
Európai minimálnyugdíj sincs. Európai család pótlék sincs.

Persze egy szórólap szükségszerűen leegyszerűsít. A dk korábban kifejtette, hogy azt szeretné, ha ilyenek lennének. Tételezzük fel, (elrettentő példaként) hogy vasárnap az egész ország mögéjük áll, és 21 képviselőt küldhetnek brüsszelbe. Mostani hazugságuk lényege: még ebben az elképzelhetetlen helyzetben sem lesznek képesek 21-en a 751-ből elérni az egységes minimálbért, minimálnyugdíjat és családi pótlékot, ezeknek a felvetéseknek ugyanis sem többségi támogatásuk, sem közgazdasági alapjuk nincs. Teljesíthetetlent ígérnek, de lesz kire mutogatniuk.

Ennek ellenére az mszp-ből kiszakadt gyurcsány tábor talán eléri a célját: a vasárnapi választás után az ellenzék legkevésbé gyönge csoportosulása lesz. Az őszi helyhatósági választásokra maga alá fogja gyűrni az összes többi baloldali szervezetet. Kicsi lesz a szemétdomb, de legalább egyedül kukorékolhat róla. Persze csak akkor, ha a jobbik, az mszp és a többi kicsit táborából elég sok embert sikerül az orránál fogva vezetni.