Magyar Krónika
Legyünk büszkék a montreáli cserkészeinkre is     
Magyar Krónika 2019. 07. 16. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A STRUCCA strucc a legnagyobb madár. A magassága két méter, de ha emelvényre áll, még több. A strucc nyaka hosszú, vékony és kopasz, hasonlít a csúnya, sovány nők nyakához. A strucc szép fehér farktollait eleinte a saját farán, később azonban a nők fején hordja.
hirdetés
Klikk ide
Cserkész lányaink és fiaink, újra szép eredménnyel tértek vissza a Sík Sándor cserkészparkban, (Fillmore, NY) nemrég lezajlott  akadályversenyről.

Kedves Krónika!

A KMCSSZ (Külföldi Magyar Cserkészszövetség) lelkes és önkéntes vezetősége minden tavasszal (május közepén) több hónapos kitűnő előkészületekkel, és munkával rendezi meg az évi ' cserkész akadályversenyt'.

Ez évben, a Hun-Magyar mondakör 'Honfoglalás' regéiből állították össze a pályákat, ahol tudtommal, 350 fiatal, három korosztályban, mérték össze cserkész  gyakorlati és elméleti tudásukat. A pályákra 16 északamerikai városból jelentkeztek a résztvevők.

Ehhez hozzászeretném fűzni, hogy a 350 résztvevő zöme, és talán több vezető is már külhonban született második, sőt harmadik generációs magyarok, és mégis lelkesen tanulják és szeretettel ápolják magyar hagyományainkat.

Az eredményhirdetésnél a montreáli cserkészeink úgy a lányörs, mint a fiúörs is a harmadik helyezést érték el.

Köszönet jár a montreáli vezetőgárdának, résztvevőink alapos felkészítéséért. Bravó!

Gróf Teleki Pál,  (1879-1941) Magyarország első főcserkésze, mondását idézném.

Csak addig maradhatunk fenn a népek tengerében, amig történelmi hivatásunkat teljesíteni akarjuk. S máig e mellett kitartunk és kiállunk, ne tartson senkitől és semmitől az ezeréves nemzet.

Jó Munkát! 

2019 július 6
Pelikán Sándorné, Anikó cst.   Montreal, Kanada

Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212