Magyar Krónika
Aforizmák 4    
Magyar Krónika 2019. 07. 16. eseményekDr. Pungur József
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Elsősorban magyarnak születtünk s csak azután lettünk keresztények, konzervstívok, szocialisták, liberálisok, etc.
Ma a félvilág azt követeteli, hogy adjuk fel születési jogunkat! Ma a magyarság  jó része eladta születési jogait s kötelességeit egy tál lencséért – ezért jutottunk oda ahol vagyunk. Sokan elfelejetik, hogy  mindenekelőtt predesztináltság, jog, kiváltság és feladat magyarnak lenni.

"Noblesse oblige" – a nemesség kötelez – mondták volt őseink – és a haza fényre derült.

A hajdan volt nemes magyar nemzet mai nemzedékének többsége erről mégcsak nem is hallott – csoda-e, hogy a haza majdnem sötétségbe borult? Kétféle nacionalizmus van: aresszív – mely mások ellen tör, és defenzív – mely védi a magáét. Az utóbbit a magyarság már majdnem föladta – akkor miért siránkozunk?

Sokan felcserélték szóért a tettet. Beszélni lehet végnélkül – újra megkell tanúlni: "A szónál ékesebben beszél a tett!" A régi írók életelve volt: "Nulla dies sine  linea"  azaz: "Egy nap se múljon el egy sor nélkül". Az "egy sor" helyettesíthető:  az "egy tett"-el!"

A nagy nemzetközi szervezetek melyektől oly sokan oly sokat várnak – amint elbürokratizálódtak olyan mértékben válnak impotensé feladatuk betöltésére. Ki emlékszik már a Népszövetségre? Az ENSZ katonai jelenlétében végbemehetett a ruandai és a szebrenicai mészárlás. Az EU-n belül ma szabadon és következmények nélkül lehet magyarokat kisemmizni, üldözni, verni és miért? Mert "belügy" mondja az EU – éppúgy mint valaha a Népszövetség.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212