Magyar Krónika
Aforizmák 4    
Magyar Krónika 2019. 07. 16. eseményekDr. Pungur József
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A STRUCCA strucc a legnagyobb madár. A magassága két méter, de ha emelvényre áll, még több. A strucc nyaka hosszú, vékony és kopasz, hasonlít a csúnya, sovány nők nyakához. A strucc szép fehér farktollait eleinte a saját farán, később azonban a nők fején hordja.
hirdetés
Klikk ide
Elsősorban magyarnak születtünk s csak azután lettünk keresztények, konzervstívok, szocialisták, liberálisok, etc.
Ma a félvilág azt követeteli, hogy adjuk fel születési jogunkat! Ma a magyarság  jó része eladta születési jogait s kötelességeit egy tál lencséért – ezért jutottunk oda ahol vagyunk. Sokan elfelejetik, hogy  mindenekelőtt predesztináltság, jog, kiváltság és feladat magyarnak lenni.

"Noblesse oblige" – a nemesség kötelez – mondták volt őseink – és a haza fényre derült.

A hajdan volt nemes magyar nemzet mai nemzedékének többsége erről mégcsak nem is hallott – csoda-e, hogy a haza majdnem sötétségbe borult? Kétféle nacionalizmus van: aresszív – mely mások ellen tör, és defenzív – mely védi a magáét. Az utóbbit a magyarság már majdnem föladta – akkor miért siránkozunk?

Sokan felcserélték szóért a tettet. Beszélni lehet végnélkül – újra megkell tanúlni: "A szónál ékesebben beszél a tett!" A régi írók életelve volt: "Nulla dies sine  linea"  azaz: "Egy nap se múljon el egy sor nélkül". Az "egy sor" helyettesíthető:  az "egy tett"-el!"

A nagy nemzetközi szervezetek melyektől oly sokan oly sokat várnak – amint elbürokratizálódtak olyan mértékben válnak impotensé feladatuk betöltésére. Ki emlékszik már a Népszövetségre? Az ENSZ katonai jelenlétében végbemehetett a ruandai és a szebrenicai mészárlás. Az EU-n belül ma szabadon és következmények nélkül lehet magyarokat kisemmizni, üldözni, verni és miért? Mert "belügy" mondja az EU – éppúgy mint valaha a Népszövetség.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212