Magyar Krónika
Füstölgések
Magyar Krónika 2019. 08. 04. eseményekSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Voltál már nyaralni? Eljutottál az északi sark közelébe? A minap Kanada legészakibb meteorológiai állomásán 21 fokot mértek. Celsius szerint. Hőségrekord ott, de kellemes hűsítés itt. Ha azt gondolod, hogy ott a helyed, élj a lehetőséggel:
Nagy alkalom, KAMATMENTES HITEL. Most felveszel egy milliót és tíz hónap múlva csak 1383000 forintot kell visszafizetned. A bolondnak is megéri, hiszen kamatmentes. Ha rosszul számoltam, javítsatok ki. Addig is inkább itthon maradok. A 31 fok se rossz, és 41-nél talán nem lesz több.

A második füstölgést egy képpel kezdem:Hosszú Katinka a most zajló világbajnokságon is remekelni fog, de a második magyarországi vizes VB már túl lesz az ő versenyúszásra szánt évein: 2027. Tíz évvel az első után ismét Budapest.

Nem túlzás ez? Nem. Nyolc év múlva nem kell semmi újat építeni, a bevételek biztosan meghaladják majd a kiadásokat, állítja Fürjes Balázs. Hiszek neki, még akkor is, ha szerintem egy ekkora sportesemény hasznát nem csak pénzben mérjük.

Eszembe jutnak a 2017-es fanyalgások. "Siker nincs csak kormányzati öntömjénezés. A ráfordított összeg kidobott pénz". Tíz év után ismét idehozzák a rendezvényt, ezt nemcsak sikeres úszóinknak, vízilabdázóinknak köszönhetjük, hanem az infrastruktúra jó minőségének és a rendezés profizmusának is.

2027. Addig meg kell nyerni két országgyűlési választást. Mert jelenlegi ellenfeleink képesek lesznek még 2026-ban is lemondani a rendezést… Füstölgök, mert akkor lesz nyugalom ebben az országban, amikor olyan ellenzéke lesz a kormánynak, amelyikre a nemzet egészének javát szolgáló dolgokban épp úgy lehet számítani, mint a kormányra magára. Ma ez hiú ábránd. Magyarország jobb ellenzéket érdemel.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212