Magyar Krónika
Futócipő
Magyar Krónika 2019. 08. 04. eseményekSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Sok szó esik arról, hogy a Föld javai igencsak egyenetlenül oszlanak meg, kevesek kezében egyre több halmozódik fel.
Ez önmagában is baj, amit azonban tetéz, hogy a sok fölösleggel rendelkezők nem ismerik a vagyonnal járó felelősség fogalmát. Az én pénzem, azt teszek vele, amit akarok hozzáállás felháborító döntésekhez vezet.

Itt van például ez a kép:
Mennyit érhet vajon?

Aligha tudod meg, ha a hazai sportcipő árakból indulsz ki. Ezért a cipőért és a párjáért több mint 120 millió forintot adtak egy árverésen. A pozsonyi Új Szó cikke szerint A kézzel készült Moon Shoe elnevezésű Nike futócipőt Bill Bowerman atlétikaedző, a Nike társalapítója tervezte az 1972-es olimpiára a futók számára. A kollekcióból mindössze 12 pár készült, a megvásárolt pár a Sotheby's tudomása szerint az egyetlen, amely úgy maradt meg, hogy soha nem viselték.

Elkerülöm a populizmus vádját, nem említem, hogy hány másodpercenként hal meg a Földön éhezés miatt egy gyermek, nem mutatom a csont-bőrig lesoványodott testeket, s nem számítom ki, hogy hány lélegeztető gépet lehetett volna venni ebből a pénzből.

De azt azért ki kell mondani, hogy a pénz felelősséggel jár, de a modern társadalmakban, ahol Isten szerepét tölti be, ez a felelősségre vonás elmarad. Megfelelő észt és erkölcsöt viszont nem adnak a pénzzel.

Itt tartunk. Szép új világunk sajnos rosszabb, mint amire Huxley számított.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212