Magyar Krónika
Futócipő
Magyar Krónika 2019. 08. 04. eseményekSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A STRUCCA strucc a legnagyobb madár. A magassága két méter, de ha emelvényre áll, még több. A strucc nyaka hosszú, vékony és kopasz, hasonlít a csúnya, sovány nők nyakához. A strucc szép fehér farktollait eleinte a saját farán, később azonban a nők fején hordja.
hirdetés
Klikk ide
Sok szó esik arról, hogy a Föld javai igencsak egyenetlenül oszlanak meg, kevesek kezében egyre több halmozódik fel.
Ez önmagában is baj, amit azonban tetéz, hogy a sok fölösleggel rendelkezők nem ismerik a vagyonnal járó felelősség fogalmát. Az én pénzem, azt teszek vele, amit akarok hozzáállás felháborító döntésekhez vezet.

Itt van például ez a kép:
Mennyit érhet vajon?

Aligha tudod meg, ha a hazai sportcipő árakból indulsz ki. Ezért a cipőért és a párjáért több mint 120 millió forintot adtak egy árverésen. A pozsonyi Új Szó cikke szerint A kézzel készült Moon Shoe elnevezésű Nike futócipőt Bill Bowerman atlétikaedző, a Nike társalapítója tervezte az 1972-es olimpiára a futók számára. A kollekcióból mindössze 12 pár készült, a megvásárolt pár a Sotheby's tudomása szerint az egyetlen, amely úgy maradt meg, hogy soha nem viselték.

Elkerülöm a populizmus vádját, nem említem, hogy hány másodpercenként hal meg a Földön éhezés miatt egy gyermek, nem mutatom a csont-bőrig lesoványodott testeket, s nem számítom ki, hogy hány lélegeztető gépet lehetett volna venni ebből a pénzből.

De azt azért ki kell mondani, hogy a pénz felelősséggel jár, de a modern társadalmakban, ahol Isten szerepét tölti be, ez a felelősségre vonás elmarad. Megfelelő észt és erkölcsöt viszont nem adnak a pénzzel.

Itt tartunk. Szép új világunk sajnos rosszabb, mint amire Huxley számított.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212