Magyar Krónika
A montreali magyarok is csatlakoztak a világméretű szentségimádáshoz
Magyar Krónika 2019. 12. 22. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
A Krisztus Király vasárnapja előtti szombaton, november 23-án a Montrealban élő magyarok is csatlakoztak a világméretű szentségimádáshoz.
A Magyarok Nagyasszonya-templomban tartott eseményen körülbelül negyvenen vettek részt
A jelenlévők rövid ismertetést hallhattak a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról, majd déltől szentmise következett. A nem szokványos időben meghirdetett mise és imádság lélekben összekapcsolta a montreáli magyarokat azokkal, akik Magyarországon és szerte Európában este imádkoztak.

A liturgiát Licskó Szabolcs montreáli magyar plébános vezette, aki prédikációjában Isten köztünk lévő jelenlétéről beszélt.

Mind a szentmisén, mind a szentségimádás alatt sokan aktívan hozzájárultak ahhoz, hogy a hívek valóban közösségként lehessenek jelen Isten előtt.

A szentmise alatt a magyar iskola hittanfoglalkozására járók énekeltek, valamint cserkészek is segédkeztek a liturgiában ministrálással és felolvasással.

A plébános hívására a Miatyánk alatt az oltárt körülölelték a cserkészek és gyermekek.

Az imaalkalom szervezője arra buzdította a jelenlévőket, hogy a következő évben úgy időzítsék magyarországi látogatásukat, hogy szeptember 13. és 20. között be tudjanak kapcsolódni Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényeibe.

A teljes beszámoló ITT olvasható.
Forrás és fotó: Magyarok Nagyasszonya-plébánia, Montreal

Magyar Kurír
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212