Magyar Krónika
A montreali magyarok is csatlakoztak a világméretű szentségimádáshoz
Magyar Krónika 2019. 12. 22. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A STRUCCA strucc a legnagyobb madár. A magassága két méter, de ha emelvényre áll, még több. A strucc nyaka hosszú, vékony és kopasz, hasonlít a csúnya, sovány nők nyakához. A strucc szép fehér farktollait eleinte a saját farán, később azonban a nők fején hordja.
hirdetés
Klikk ide
A Krisztus Király vasárnapja előtti szombaton, november 23-án a Montrealban élő magyarok is csatlakoztak a világméretű szentségimádáshoz.
A Magyarok Nagyasszonya-templomban tartott eseményen körülbelül negyvenen vettek részt
A jelenlévők rövid ismertetést hallhattak a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról, majd déltől szentmise következett. A nem szokványos időben meghirdetett mise és imádság lélekben összekapcsolta a montreáli magyarokat azokkal, akik Magyarországon és szerte Európában este imádkoztak.

A liturgiát Licskó Szabolcs montreáli magyar plébános vezette, aki prédikációjában Isten köztünk lévő jelenlétéről beszélt.

Mind a szentmisén, mind a szentségimádás alatt sokan aktívan hozzájárultak ahhoz, hogy a hívek valóban közösségként lehessenek jelen Isten előtt.

A szentmise alatt a magyar iskola hittanfoglalkozására járók énekeltek, valamint cserkészek is segédkeztek a liturgiában ministrálással és felolvasással.

A plébános hívására a Miatyánk alatt az oltárt körülölelték a cserkészek és gyermekek.

Az imaalkalom szervezője arra buzdította a jelenlévőket, hogy a következő évben úgy időzítsék magyarországi látogatásukat, hogy szeptember 13. és 20. között be tudjanak kapcsolódni Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényeibe.

A teljes beszámoló ITT olvasható.
Forrás és fotó: Magyarok Nagyasszonya-plébánia, Montreal

Magyar Kurír
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212