Magyar Krónika
Több száz új katonát fedeztek fel az agyaghadseregből
Magyar Krónika 2020. 01. 07. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Hozzávetőlegesen kétszázhúsz új agyagkatonát fedeztek fel a régészek, az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző világhírű agyaghadseregből.

A figurák magassága 184–197 centiméter között változik, attól függően, hogy milyen szerepet töltöttek be a hadseregben

Fotó: AFP/Li Yibo
A régész csapat, amely 2009 óta kezdett el újra dolgozni a négyszázezer négyzetméteres sírhely feltárásán, most a kétszázhúsz új katonán kívül egy eddig ismeretlen, a "legkisebbtől is kisebb" elnevezésű katonai rangot szimbolizáló rangjelzést is felfedezett az agyagkatonák ruházatán, amely olyan jelentőséggel bír, hogy újragondolásra kényszerítheti, az eddigi tudásunk a hadsereg szerveződéséről.  A katonákon kívül tizenkettő agyag lovat, kardokat, íjakat, valamint színes pajzsokat is találtak az ásatás során. 

A felfedezést a Xinhua hírügynökség jelentette be. Az ásatást vezető Shang Maosheng elmondása szerint az újonnan talált katonákat kettő kategóriába lehet osztani a testtartásuk alapján: zászlót vagy lándzsát tartók és íjászok - írta a Newsweek.  A tizenegy éve újraindult kutatások célja, hogy jobban megértsék, a CsinQin-dinasztia hadászati berendezkedését.   MH
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212