Magyar Krónika
Több száz új katonát fedeztek fel az agyaghadseregből
Magyar Krónika 2020. 01. 07. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A STRUCCA strucc a legnagyobb madár. A magassága két méter, de ha emelvényre áll, még több. A strucc nyaka hosszú, vékony és kopasz, hasonlít a csúnya, sovány nők nyakához. A strucc szép fehér farktollait eleinte a saját farán, később azonban a nők fején hordja.
hirdetés
Klikk ide
Hozzávetőlegesen kétszázhúsz új agyagkatonát fedeztek fel a régészek, az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző világhírű agyaghadseregből.

A figurák magassága 184–197 centiméter között változik, attól függően, hogy milyen szerepet töltöttek be a hadseregben

Fotó: AFP/Li Yibo
A régész csapat, amely 2009 óta kezdett el újra dolgozni a négyszázezer négyzetméteres sírhely feltárásán, most a kétszázhúsz új katonán kívül egy eddig ismeretlen, a "legkisebbtől is kisebb" elnevezésű katonai rangot szimbolizáló rangjelzést is felfedezett az agyagkatonák ruházatán, amely olyan jelentőséggel bír, hogy újragondolásra kényszerítheti, az eddigi tudásunk a hadsereg szerveződéséről.  A katonákon kívül tizenkettő agyag lovat, kardokat, íjakat, valamint színes pajzsokat is találtak az ásatás során. 

A felfedezést a Xinhua hírügynökség jelentette be. Az ásatást vezető Shang Maosheng elmondása szerint az újonnan talált katonákat kettő kategóriába lehet osztani a testtartásuk alapján: zászlót vagy lándzsát tartók és íjászok - írta a Newsweek.  A tizenegy éve újraindult kutatások célja, hogy jobban megértsék, a CsinQin-dinasztia hadászati berendezkedését.   MH
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212