Magyar Krónika
Kitiltják a Lánchídról a turistabuszokat és a teherautókat, a BKK-járatokat nem korlátozzák
Magyar Krónika 2020. 01. 07. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
A felújítás ügyében még tart a közbeszerzési eljárás. Szombattól a jelenleginél fokozottabb korlátozást vezetnek be a Lánchídon, s annak felújításáig nem hajthatnak fel öt tonnánál nehezebb járművek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Jövő héttől figyelmeztetik a sofőröket, utána viszont már szankcionálnak
Fotó: MH/Hegedüs Róbert
Kiemelték, a tilalom alól kizárólag a BKK menetrend szerint közlekedő járművei képeznek kivételt. A kerékpárok, személygépkocsik, kisbuszok, furgonok továbbra is áthaladhatnak a hídon. A közelmúltban elrendelt hídvizsgálati állapotjelentés is elkészült, amely megállapította, hogy az eddigieknél szigorúbban kell betartani a hídon meglévő súlykorlátozásokat.

A korlátozás a Lánchíd felújításáig tart, ami viszont már többszörösen csúszik. A BKK pénteken lapunk megkeresésére közölte, a közbeszerzési eljárás még nem zárult le, ezért nem tudják egyelőre megmondani, hogy mikor kezdődhet a Lánchíd felújítása. A Budapest Közút a Lánchíd állapotát, ahogy a többi budapesti hídét is, naponta ellenőrzi – tették hozzá. Kérdéseinkkel megkerestük a Főpolgármesteri Hivatalt is, de lapzártánkig nem válaszoltak.

Tavaly októberben Karácsony Gergely főpolgármester az Indexnek úgy nyilatkozott, gyanítja, hogy Tarlós István helyesen döntött akkor, amikor leállította a felújításra kiírt pályázatot, mert az túl volt árazva. Karácsony Gergely Facebook-oldalán azt írta, a híd állapota nem ad okot semmiféle pánikkeltésre, de a felújítás már nem húzható sokáig.

Kiemelte, táblák mellett a rendőrök és a fővárosi rendészeti igazgatóság munkatársai a jövő héten figyelmeztetik a teherautók és a nagyobb turistabuszok vezetőit, utána már szankcionálnak is. Hozzátette, szintén a jövő héten egyeztetést kezdenek a kormánnyal a híd felújításához még hiányzó, mintegy húszmilliárd forint előteremtéséről.PS
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212